Vatera malőr

Azt hiszem az világ összes virágmagját megrendeltem az utóbbi időben. Na jó, persze ez túlzás, de már megint rendeltem, viszont most végre úgy érzem, hogy kielégültem végre, minden megvan, amire fájt a fogam. 

Illetve meg lesz, még van két adag, amit várok. 

Kis bosszúság ugyan volt az egyikkel, a Vateráról rendeltem egy rakás évelő virágmagot, amiket előzőleg már felsoroltam és a varjúköröm nem jött meg. Írtam az eladónak, aki azt írta vissza, hogy kifogyott és valamiből duplán csomagolt. Ettől egy picit leakadtam, mert email kapcsolatban voltunk és szerintem ilyenkor az az elvárható, hogy szól, hogy nincs és akkor valamit választok helyette, ugyanabban az árban. Nem nagy tételek ezek, mert 200-250 Ft egy-egy csomag. Nem tartalmaznak ugyan túl sok magot, de már megtanultam a magokkal bánást, hogy nem kell túl sok növényt ültetni, mert aztán nincs hová tenni. Tavasszal már a palántákat is ki fogom számolni, mert ha túl sok van, akkor az ember annyira sajnálja kidobni. Tavaly is osztogattam a palántákat. 

 Visszatérve, nem a 250 Ft a probléma, hanem az eljárás. Ezt meg is írtam az eladónak, aki küldött volna egy csomaggal, de azt se akartam, hogy ő fizessen rá. Nem kicsinyeskedni akarok, csak szeretem a korrekt üzleteket. Végül abban maradtunk, hogy rendelek még és azzal az adaggal elküldi a hiányzó csomagot, illetve amit választottam a varjúköröm helyett. Hát kíváncsi vagyok... 

Ez majd megmutatja az embert. Mert amit eddig láttam belőle az a laza nemtörődömség volt, az eljárása pedig (számára) a dolog legkönnyebb vége, az én teljes figyelmen kívül hagyásommal. Becsomagol két adagot abból, amit ő adni akar (mert abból van neki dögivel)... na de ne bassza má' meg! Az is mutatta az embert, hogy érzésem szerint nem is értette meg igazán, hogy mi a baj ezzel az egésszel.

Bevallom nem számítok rá és kellemes meglepetésben lesz részem, ha tényleg megküldi a megbeszélt magot. Majd meglátom. Szeretem az ilyeneket, mert az ember meglátja a másikat a maga valóságában. Így tud valaki szinte pőrére vetkőzni a másik előtt, még ismeretlenül is. 

Más.

Új postaládám van, ezt kaptam apukámtól karácsonyra, de nem vártuk meg vele az ünnepet, tegnap jött és felszerelte. Nagyon szép postaláda, íves a teteje, grafitszürke, rajta az arany színű postás kürt (vagy trombita?) és alatta van egy henger alakú tartó, amibe az újságot lehet beletenni. Nem mintha járna újság, de a szórólapot,ilyesmit tehetik bele. Így néz ki.