Lándzsás útifű szirup

Tegnap vettem elő a nyáron készített lándzsás útifű szirupomat, mert kicsit megint fájlalom a torkomat. Azt kell, hogy mondjam, hogy ez tök olyan, mint a bolti. Talán jövőre teszek majd bele egy kicsi citromsavat is, hogy ne legyen annyira édes. 

Nem hittem volna, hogy ennyire jól fog sikerülni. 

Így nézett ki, amikor beraktam az üvegbe, aztán nagyon összeesett. Kár, hogy arról nincs képem.  Mindenesetre jövőre több füvet fogok szedni és miután megtöltöttem az üveget, hagyok belőle és a cukorból is, hogy utána tudjak tölteni. Barna cukorral készült és sokáig állt. Nem ástam bele a földbe, de jövőre ki fogom próbálni. 

Nálam a konyhaasztalon állt vagy másfél-két hónapig, időnként összerázogattam, de többször kellett volna, mert a cukor így sem oldódott fel teljesen Úgy segítettem rajta, hogy pici vodkát töltöttem rá, hogy valamivel hígabb legyen. Nem érzeni benne az alkoholt egyáltalán, de ha vezetek nem fogok inni belőle.

Egyébként valami rettenten gusztustalanul nézett ki amikor leszűrtem, de az íze tökéletes. Amit jövőre még másképp fogok csinálni az lesz, hogy sokkal jobban ki fogom nyomkodni a levelekből az összes szirupot. 

Egy sötét színű (barna) üvegben tároltam eddig a pincében. 

Jövőre. lesz bőven útifüvem, mert kiástam párat a kertben egy helyre ültettem őket, egész kis ültetvényem van belőle. 

 

kk_20200516_201330.jpg