Dilemma

Tegnap valahogy sikerült élesbe tenni egy üres bejegyzést. Érdekes, van, hogy a kutya se nézi, most meg rengetegen belekukkoltak. Olyanok ezek a véletlen hibák, mint a fáklya, mindent bevilágítanak és mindenki rögtön észreveszi őket. :))) 

Azért vannak ezek az üresek, mert ha eszembe jut egy téma, de nincs időm rögtön megírni, akkor adok neki címet és később írom le, így nem felejtem el. 

Ma picit kiakadtam a boltban. Ebédidőben elrohantam bevásárolni ezt-azt. A boltban egy nagyon kedves hölgy állt  előttem állt a pénztárnál és látta, hogy nem fér fel a cuccom (amúgy sose fér fel, de a szalag megy előre ugyebár) és nagyon próbált segíteni, az összeset előre tologatta... gyakorlatilag minden darabot összefogdosott, amit csak vettem. Hát erre mondják, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve. Meg azt is, hogy nagy az isten állatkertje. Annyira nyomják ezt a maszk kérdést, hogy arra nem terjed ki a figyelem, hogy ne tapperoljuk már össze a másik élelmiszerét. Értem én, hogy minden csomagolva van, de akkor se. Elég, hogy a pénztáros összefogdossa. 

 

Azon agyalok egyébként, hogy nem tudom, hogy az idén akarok-e belekezdeni a madáretetésbe.

A tavalyi nagy etetősdinek volt egy pár tanulsága. Egyrészt nagyon sokba kerül és most a 3 cica mellett nem biztos, hogy akarok-e rá költeni. Ez az egyik dolog. A másik, hogy óriási szemetet csinálnak, aminek a zöme ugyan elbomlik végül, de tavaly rengeteg parlagfű mag is széthullott a madáreleségből, amit nem győztem irtani már tavasztól, de még ősszel is találtam pár szálat, ami feltehetően széthullatta a magját. Eddig itt nem volt parlagfű... 

Az is indok lehet, hogy - ugyan az etetőt igyekeztem az ágak sűrűjébe tenni - ideszokott egy kis ragadozó, hogy elkapkodja a kis madarakat. 

Szóval nem tudom... már nézegettem hátul a diófán helyet az etetőnek, ahová nem fér be a ragadozó... mert egyébként meg olyan kis éhesek és télen tényleg nincs kaja nekik. A legnagyobb indok mellette, hogy olyan picik, pár dekásak ezek a kis madarak és az életük múlhat azon a pár szem napraforgón... na jó, azt hiszem ez a kérdés el is dőlt.