Kolbásztök és újabb adag pekmez

Ezt már nem is hittem volna! Valószínűleg méteresre már nem fog megnőni, de most kezdte el igazán hozni a virágait a kolbásztök, és a tököket is. Ilyen hosszú lenne a tenyészideje? Vagy a víz volt neki kevés? Nem tudom, de meg van táltosodva és ha lenne még szép, hosszú őszünk, akkor teremne egy csomó kolbásztökém! 

Egyébként a virágja se igazán tökvirág kinézetű, de nagyon szép. Viszont ha valaki csak úgy megmutatja, sose találtam volna ki, hogy ez tökvirág. 

k_20200711_092122.jpg

Még soha nem volt ilyen nekem, de még csak nem is kóstoltam soha, érdekességként ültettem és arra gondoltam, hogy milyen jól mutatnak majd a tökök, ahogy lógnak lefelé. Jövőre újra megpróbálom, de palántáról, mert a magot hamarabb el lehet ültetni és a más kifejlett növényt fogom kitenni, úgy majd hamarabb hoz termést is... remélem. 

k_img_20200929_081012.jpg

 

Reggel kimentem korán leszedtem mégegy vajling fekete szőlőt, gyorsan le is szemeztem, aztán ebédidőben kisajtoltam a levét és odatettem főni. Egész délután főtt, jó sűrű lett, mint a méz. Már kiléptem a melóból, amikor ki lehetett önteni üvegekbe. Pontosan 2 fél literes kis üveggel lett, kidunsztoltam és most ott hűl a dunsztos fazékban. Majd holnap szedem ki belőle és mehet a pincébe a többi finomság közé. Illetve hát... finomság... az uborkáim közül egy csomó kiforrt és olyan savanyú lett, mint az ecet. Ki fogom önteni ezeket, mert egye meg, akinek kétannya van. :D