Macsekok

Tegnap este nem jött be a Böbe. A rókás kaland óta minden este megjelent, amikor sötétedni kezdett, de tegnap tiszta hülye volt. 

Elzával huzakodtak megint. Elza mindig nekiszalad és elzavarja. Valamelyik nap azt vettem észre, hogy Elza ül a kertben a füstölő előtt és csak utána láttam meg Böbét a füstölő tetején, Elza nem engedte le. El szokta állni az útját akkor is, amikor be akar jönni. 

Egyébként értik... Elzán látom, hogy szeretne bejönni és tudja, milyen a benti lét. Szinte biztos vagyok abban, hogy ő valami kidobott benti cica. Viszont megtanult kinn élni és túlélni, bár most már a kajával nem kell gondolnia. Ettől függetlenül a múltkor kaptam tőle egy egeret. :D 

Eddig úgy láttam, hogy a Böbe tart tőle, de tegnap már nagyon fújt rá, de kivárta, míg Elza egészen közel ér és csak akkor szaladt el előle. Úgy vettem észre, hogy most ő piszkálja Elzát és nem fordítva. Eddig egy ijedt kiscicát láttam, aki fél, de most nem. Azt hiszem felvette a kesztyűt Elza ellen és előbb-utóbb eldöntik majd kié a terület, de ha jót akarnak maguknak, akkor osztozniuk kell, legfeljebb nem járnak ugyanazon utakon... elég nagy a kert, végül is el tudják kerülni egymást. 

Herkuli meg szarik rájuk, jön és eszik és hízik. Böbével jóban vannak, az utóbbi időben a Böbe elég óvatosan ment ki reggelente, nézte, hogy melyik macska van a környéken és ha Herkules volt itt, szinte láttam a megkönnyebbülést rajta. 

 

Nem győzök magamon csodálkozni, hogy szeretem ezeket a dögöket! De tényleg jó fejek és elég érdekesek, nem ismertem a cicákat eddig, de igazán érdekes életük van. Csavargók, önállóak, nagyon nagy túlélők és bizalmatlanok, de el lehet nyerni a bizalmukat. Nem könnyű, de ők is nagyon vágynak szeretetre. Már még Kandúr Herkuli is dörgöli a fejét a kezemhez. Egyszer már a hátán is végighúztam a kezem, de azért elég rosszallóan hátranézett, olyan "El a mancsokkal!" nézéssel. :))))