Böbe és a többiek

Meg kell említenem, (bár feljegyeztem a szeptemberi időjárást nyilvántartó bejegyzésbe is) hogy ma reggel 4 fok van...  Még nem fűtök, mert nappal felmelegszik, de lassan el kell indítani. 

Tegnap a Böbe valahol fogott egy hatalmas szitakötőt. Vagy már döglötten találta, nem tudom, de felhozta a verandára és annyira önfeledten játszott vele, hogy az hihetetlen. Aztán teljes elborzadásomra megette. Bakker, elég szörnyű volt hallani, ahogy ropog a foga alatt. lehet, hogy időnként ezért nem eszik? Mert olyan kis rossz étkű cica, vékonyka is, bár tény, hogy leugrálja. 

A rókás (vagy isten tudja milyen) kaland óta csak nappal van kinn, éjjel benn alszik, de simán összefogdoshat sáskákat, szöcskéket és társaikat. A pókokat is megeszi...

k_20200910_121406.jpg

Elzának pedig kölyke van... nem tudom mit fogok vele csinálni. Egyáltalán nem látszott rajta, hogy babázni fog. A kölyök teljesen vad, itt bujkál a kertben , gyönyörű szép, fehér és szürke foltos és kis dagi. 

Azt eldöntöttem, hogy Elzát fogom ivartalaníttatni, de előbb valahogy meg kéne fogni. Sajnos a kertben nem simogatható, (bár látom, hogy kezd bízni) csak akkor simizhetem, amikor feljön kajálni. Herkules dettó, már bele is dörgölőzik a kezembe, de csak a kajálásnál. 

Visszatérve a kölyökre, nem akarok több macskát, de nem tudom, hogy találok-e neki gazdát. Viszont tény, hogy nem fogom tudni a környék összes kóbormacskáját felvállalni.