Laza vasárnap

Van lenn a kert végében egy hatalmas, vastag gumi leterítve. Valami szállítószalag gumi lehetett valaha, vagy nem tudom, mert szerintem még annál is vastagabb. Bő 1 nm lehet, de alig tudom mozdítani, annyira nehéz. 
A régi emésztőgödör volt vele letakarva, de azt elkezdtem feltölteni eleinte sittel, majd a füvet kezdtem el belerakni, idővel majd, amikor már tényleg megtelt, akkor beültetem valamivel. Bambuszt terveztem bele, de nem merem behozni a kertbe, nehogy kitörjön belőle, mert akkor rémálommá válik az egész. 
A gumit meg azóta tologatom a kert végében, mindig egy kicsivel odébb. Jól kiirtja maga alatt a füvet és a kígyók is jól megvannak alatta, mert felmelegszik a napon és melegen tartja őket. Most is volt egy sikló alatta, de mire felbattyogtam a telefonért és vissza, addigra elhúzta a csíkot.  

Szerencsére nem sokat kell mozgatnom, évente egyszer mozdítom el, annyi kell, hogy a fű kihaljon alatta, bár ahogy most is láttam, a tarack nem múlik ki még ez alatt sem. 
Fel terveztem villázni a helyet, de jó porhanyós alatta a föld, elgondolkodtam, hogy kell-e villázni, de a tarackot muszáj leszek kiszedni belőle. Aztán rögtön le fogom takarni, hogy ne gyomosodjon el, mert csak tavasszal fogom beültetni. 

Tegnap végül kitakartam a hosszú geotextillel takart részt is, csak átfordítottam a geotextilt. 

kk_img_20241020_133038.jpg

A kitakart részen sok vékony, hosszúra nyúlt folyondár és kerek repkény volt, azokat kiszedegettem (amit csak tudtam). Elég hepehupás az a rész, ráadásul a vakond is túr alatta rengeteget, így méginkább tele van hepével meg hupával. 
Köveket fogok ide-oda beletenni és mivel az északi oldal, olyan növényekkel fogom betelepíteni, amik nem igénylik annyira a napot, bár nyáron süti.

Valahová jó lenne betenni egy datolyaszilvát is. 

Tegnap egyébként mást nem is csináltam a kertben. Inkább elmentem köveket szedni. Felfedeztem egy nagyon jó lelőhelyet, meg is pakoltam a kocsi hátulját kövekkel és szépen hazahoztam őket. Egész szép kis rakás lett megint. 

kk_img_20241020_130433.jpg

Elza meg nem szereti ha fotózom. :))))

kk_img_20241020_141047.jpg

kk_img_20241020_141050.jpg