Macskaügyek és PatkányKoma

Már nem is tudom hol tartottam... 
Valamelyik nap összeszedtem a lehullott almát és főztem belőle almabefőttet. Az almáknak semmi bajuk nincs, csak túl sok van a fán és szerintem ebben a szárazságban nem tudja a fa megtartani a gyümölcsöt, gondoltam ne vesszen kárba. 5 üveggel lett, nem tudom, hogy majd eláll-e, mert ugyan csurig szedtem, de valahogy lement a lé szintje. Nem értem, mert ha az alma szívta be, akkor az alma térfogatának kéne nagyobbnak lennie. 
Na, majd kiderül eláll-e így is. 

kk_img_20240810_115239.jpg
Herkuló megint beteg... 3 napja ma reggel evett először. Már előtte is megint turmixoltam neki a kaját. Észrevettem, hogy megint furán viselkedik a kajáláskor, néha elszaladt. Először azt hittem a darazsak miatt van, de sajnos nem. Sok a darázs is, csak úgy csapnak le a macskakajára (is), de figyeltem őt és azt látom megint, mint amit a télen, hogy nehezen eszik, nem tud rágni és akkor szalad el, amikor fáj neki, mert biztos azt hiszi a kaja bántja őt.  Pedig ő azóta nem kapott száraz tápot, amióta beteg volt, nehogy felsértse a száját. 
Jön pedig, bújik hozzám, látom rajta, hogy tőlem várna valami segítséget, de nem tudok neki segíteni. Most, hogy evett, elmegyek az állatorvoshoz és kérek neki antibiotikumot, bár nem tudom, hogy fogom neki beadni. Ha nem fog rendesen enni, nem fogom tudni beadni neki, még ha eszik is bajos. 
Tegnap elmentem és vettem tejszínt, mert azt nagyon szereti, ma reggel azt evett, de rá se akart nézni az edényre, csak amikor az orrocskája alá tartottam, akkor lett érdeklődő és két tálka tejszínt be is nyallintott. 
Nem volt hosszú idő, amíg jól volt ez a cica... vettem kockasajtot is, mert Herkules nagy kockasajtimádó is, hátha... persze azt is turmixolva. 
Annyira sajnálom őt, nagyon nehéz a cicákon segíteni.

kk_img_20240811_070826.jpg

Olyan sovány így is, most még fogyott is. :( 
Még soha nem éreztem magam ennyire tehetetlennek, mint a cicákkal, amikor bajuk van, mert nekik nem lehet csak úgy gyógyszert beadni, vagy pl. a szemébe cseppenteni. Herkulónak arra is szüksége lenne, de egyszerűen nem hagyja. 

kk_img_20240811_064055.jpg

Valamelyik cicám patkányfogó is, szerintem Elza az. Ma reggel is találtam egy nagy, kövér patkányt az udvaron, volt vagy 15 centi. Biztos a komposztra jár ide lakmározni. Most sok gyümölcs maradék is kikerült a befőzések után, meg zöldségek, mindenféle dinnyehéjak, sárga dinnye bele... 
Ez az idén a második "patkánytermésünk". Megfogtam egy papírszalvétával és kidobtam az erdőbe... majd a róka megeszi, vagy lebontják az aprónépek és PatkányKoma szépen visszakerül a körforgásba, ahogy annak lennie kell. 

kk_img_20240812_061747.jpg

Böbéről is van most egy egész sorozat, ahogy előadja magát a kertben heverészve és ásítozva. Szeretik ezt a meleget, kinn heverészik az egész brancs, meg se nagyon mozdulnak egész nap, legfeljebb az árnyékkal költöznek odébb. :)))

TitóniaAlatti  Böbike.

kk_dscf7980.JPG

YuccaAlatti Böbike

kk_img_20240810_100447.jpg

FalMelléki (Ásítozós) Böbike. :)))

kk_img_20240807_183358.jpg

kk_img_20240807_183409.jpg

kk_img_20240807_183411.jpg