Hamupipőke - avagy Oszkár meglógott

Ma tényleg Hamupipő voltam. Kimentem veteményezni és még egy sor borsót akartam elvetni, de közben feltámadt a szél és elvitte a zacsit. Kiömlött majdnem az összes borsó magom (Oscar), egyesével szedtem össze bakker... de összeszedtem. :))) Van benne némi szemét a tuja alól, de egye fene, ennyi már belefér. Drága a vetőmag, nem hagyom csak úgy pocsékba menni. 

El van veteményezve viszont minden amit akartam, kivétel ez alól a feketegyökér, de azt majd a napokban, amikor az időjárás engedi, akkor elvetem. 
Földben van a répa, a petrezselyem, egy kicsi paszternák, sok hagyma (de még nem mind), helyet kell neki csinálnom, a francia reggeli retek, egy rövid sor jánosnapi retket is vetettem és már a saláta is a földben van, némi lóbab és spenót. A fokhagymát pedig tavaly ősszel ültettem el, azok már egészen szépen kihajtottak. 
Vannak hagymamagjaim is... na hát kiderül, hogy van még itt bőven mit a földbe tenni. 

Nem mondom, hogy szép a veteményes, de egyelőre ezt sikerült kihozni belőle. Látszik azért, hogy hol van veteményezve, mert ott más a talaj kinézete is és tele van kis jelölőkarókkal. 

kk_img_20240323_122906.jpg

Szóval feketegyökér, dughagymák és hagymamagok, amit még gyorsan-frissen el kell intéznem, aztán jöhet a koriander, illetve az idén ki akarok próbálni 3-4 fészek krumplit is. Még az életben soha nem ültettem krumplit... és még a cukorborsónak is kell hely. 
Nem is vagyok annyira kész... 

Itt látszik, hogy még van olyan rész is, ami fel se lett villázva ősszel se, na és a fű is nő és még ágakat is kell onnan elhordanom... lesz mit csinálni. 
A kerítés melletti részről nem is beszélve. Azt már tavaly is néztem, hogy deborzasztó, de nem jutottam el addig (se). Az idén már mindenképp rendbe szedem. 

kk_img_20240323_122929.jpg

Jól belaktam medvehagymával is, nagyon szeretem úgy, hogy csak megsózom a csupasz piritóst és jól megrakom medvehagyma levéllel és megeszem. 

kk_img_20240323_122940.jpg

És ez is idei feladat lesz, majd amikor a medvehagyma visszahúzódik, akkor az egészet felvillázom és újra ültetem a hagymákat, mert már nagyon el van sűrűsödve, más részen pedig nem szaporodik, ahol szeretném, mert annyira össze van töpörödve a talaj és csupa moha, hogy nem tud szaporodni. 
Azt az egészet rendbe kell ott tenni és mást is szeretnék még oda ültetni, hogy ne kelljen kaszálni. 

Működtem egy kicsit a virágoskertben is, rengeteg kéknefelejcset szedtem ki a törpe íriszek közül. Tavaly hagytam, hogy biztos szórjon magot, erre kikelt ezer darab... alig győzöm irtani.