A MacskaBanda

Tegnap sikerült lencsevégre kapnom majdnem az egész macskabrancsot. Úgy körülálltak az udvaron, hogy hirtelen megfordult a fejemben, hogyha ezek most nekem esnének, akkor nekem annyi. Persze nem támadtak nekem, de tényleg nem tudom, hogy miért imádnak engem ennyire ezek az állatok. 
Amikor még annyira utáltam őket, mi több, egyenesen irtóztam tőlük, akkor is csapatokban jártak a macskák a nyomomban, akárhová mentem. 
Egyedül a ZenCica nincs itt, őt napokig nem láttam, aztán tegnap reggel jött enni, de el is ment utána. 
A MosogatóCicát is megviselte a nők utáni rohangászás, nagy, tagbaszakadt macska lett belőle, a szőre is iszonyúan meg van kopva. Elmúlik majd róluk a párzás és rendbe jönnek megint. 
A nyáron, remélem azzal, hogy lenn esznek a füvön, majd szelídebbé válnak és elviszem ivartalaníttatni a Mosogatót is. Olyan, mint egy nagy szürke mackó! 

kk_img_20240226_161654.jpg

Ez itt mellette a Nyenyere.

kk_img_20240226_161700.jpg

Herkuló se maradhat ki a csapatból. Mögötte szépen ki van virágozva az egyik Erica Carnea és a bársonyos tüdőfű is mozgolódik már.
Látszik a pocakján, hogy kezdi magát összeszedni, de még most is turmixolom neki a kaját. Sok nyers tojást is kap, abban van minden, ami segít őt felerősíteni. 

kk_img_20240226_161706.jpg

Itt Elza (balra) és a Nyenyere meg Herkules vannak még a képen. 

kk_img_20240226_161922.jpg

Ő pedig Böbike, ő nem vegyül, hanem tisztes távolból nézi a többieket, lehetőleg biztonságból, ezért felmászott a lila akácra és onnan kíváncsiskodott. Olyan kerek szemekkel tud nézni, hogy az haláli!
Kis Bogárkám, vele egész más a viszonyom. A többieket is kedvelem, de nem bánnám, ha nem lennének itt. Böbike viszont baba kora óta velem van, ő benn is lakik velem, vele egész más a viszonyom. 
Tulajdonképpen Böbe és Herkules kivételével az egész macskabanda birtokháborító. A nyavalya se akarta őket, csak beköltöztek. Még Elza is birtokháborító, mert ő is csak idejött, egy szakadt, félig szétmarcangolt vadállat volt, az éhhalál küszöbén. 
Neki az a szerencséje, hogy időben érkezett, így ő lakhat a verandán, Böbe után Elza lett másodiknak ivartalaníttatva. Herkulest is akartam, de annyira nincs jól, hogy nem teszem ki a műtét okozta sokknak, amúgy se megy már ő sehová. Hiába a párzási időszakuk, Herkules itt van egész nap az udvarban és leginkább azzal van elfoglalva, hogy tele legyen a hasa.  

kk_img_20240226_162017.jpg

kk_img_20240226_162024.jpg