Ijedelem

Második napja olyan őrült, viharos szél fúj, hogy az valami eszméletlen. Még az utcai világítás is elment tegnap, remélem ma majd azért megjavítják. 

Tegnap délután apuval rohantam az ügyeletre, a felesége kétségbeesve hívott, hogy menjek, mert elvérzik. Az ütő is megállt bennem, de szerencsére nem volt olyan nagyon nagy a baj, mint ahogy látszott, de veszélyes volt és sokkal rosszabb is lehetett volna. Flex-el vágott valamit és rápattant a csuklójára a vágóél, de még a másik kezét is megsértette. 
Amikor hazaértünk, néztem őket, ahogy mentek befelé, átölelte őt a felesége és úgy kísérte be a kapun. Elkönnyeztem magam, ahogy mentek befelé a kapun, egymást átölelve. Két kis öreg, szó szerint kicsik. Apu is kicsi termetű, a párja meg még kisebb, de olyan jól egymásra találtak. :) 

Az ellátást illetően is nagyon rendben volt minden. Rögtön behívták aput, bekötözték a sebét, de az orvosra kicsit várni kellett, de nem vártunk többet 10 percnél rá sem.
Nagyon sokan szidják a vidéki ellátást, én magam pedig nem sokat találkoztam még vele. Anno, amikor Pestre költöztem, akkor megdöbbentő volt a különbség, Budapest javára. Persze most is volt érezhető különbség, elsősorban abban, ahogy szólnak az emberhez, de ennek ellenére azt kell mondjam, hogy rendben volt és még a doki is nagyon jóképű volt, mindez megspékelve valami egészen hihetetlenül jó orgánummal. Ebben az én korosztályomban már olyan ritka, amikor az ember azt mondja egy pasira, hogy: Ehhh, ez igen! :)))) 

A kertben gyakorlatilag még semmi nincs. Szombaton összeszedtem a magnólia lehullott leveleit a fa alól, mert ott jönnek majd a hóvirágok. Ősszel is összeszedtem egy csomó levelet, de aztán elmosta az eső az egész őszt és sok ott maradt. Még mindig van, de majd most már fokozatosan összegyűjtöm. Alig bújnak még a hóvirágok is, néztem a ház előtt is, de még ott sincs nyomuk se. 

kk_img_20240204_142744.jpg

Levettem a téli takarót a velencei kutyatejről is, nagyon szépen megvédte, túlélte a nagy fagyokat a növény. Nem áll szépen, egészen elhajlott, de majd összeszedi magát, amikor megjön a jó idő. 

kk_img_20240204_143807.jpg

Túlélte a telet a bambusz is, ez egy sövénybambusz, ami állítólag nem tarackol, de azért úgy döntöttem, hogy felveszem a szabad földből majd, nem kockáztatok vele. 

kk_img_20240204_143013.jpg

Ez pedig a Böbike este a paplanomon, minden este így alszik az ágy sarkában a lábamnál. :) 

kk_img_20240204_210743.jpg