Felkészülés a télre

Tegnap csak a délutánom volt szabad, az se az egész, ezért nem is álltam neki semmi nagyobb horderejűnek a kertben. 
Inkább - mivel mára már nagyon rossz időt ígértek - elraktam a kerti bútort. A fa cuccok legalább puskapor szárazak, nem benn kell nekik száradozni. 
Betakartam a napernyőnek azokat a részeit is, amik fémből vannak, pl. a tekerőjét, amivel ki lehet nyitni és csukni. Ez is jó, hogy nem volt nedves, nem kell azon aggódnom, hogy bepárásodik és elrozsdásodik. 
Letakartam a kerti hintát is a téli takarójával.
Már csak a kis asztal van kinn és a pad, amit apukám csinált nekem. Elkezdtem a padnak is megcsinálni a helyet, de az nagyobb lélegzetű dolog lesz. Tele van pakolva minden mindennel... de azért elkezdtem. Behordtam a pincébe a virágföldes zsákokat és a marhatrágyás zsákokat is. Nem büdös, műanyag zsákban van az is, mint a virágföld. 

Eddig jutottam vele. Illetve vettem a kertészetben (mert hol lettem volna?) árvácskákat, azokat tettem bele egy hosszú virágládába, kettőt pedig külön cserépbe. Azt hittem bele fognak férni a ládába, de ezek nagyra fognak nőni, lehet, hogy még így is sűrű lesz. Könnyen lisztharmatos lesz, ha nagyon sűrűn van. 

Aztán vége is lett a napnak. Itt még kinn voltak a székek, de nem is az a lényeg, hanem az októberke, szépen kivirágzott és a törpe árvácskák is. Utóbbiakat nem is ültettem, csak úgy keltek. 

kk_img_20231013_160033.jpg

Ezt nem győzöm mutogatni, de annyira tetszik, főleg, hogy már készülődnek a sárga krizantémok is. 

kk_img_20231013_160314.jpg

A Nerine is egyre szebb, kár, hogy elromlik az idő...

kk_img_20231013_160000.jpg

És beindultak az őszi krókuszok is, nagyon szépek. Egynek kicsíptem a bibéjét és - bár ez nem valódi sáfrány - még ennek is megvan az a jellegzetes illata. Valami sajnos ezeket a virágokat is megkóstolta már...

kk_img_20231012_145048.jpg

kk_img_20231012_145054.jpg

Áttörés volt a MosogatóCicával, mert engedte magát megsimogatni kinn az udvaron. Ezt Herkulessel évek óta nem tudom elérni, ő csak az ablaknál szelíd. 
A Mosogatón viszont látom, hogy figyel. Feljön a tetőre és figyeli, amikor reggel Herkulest simogatom, főleg, hogy Herkuló mostanában hangosan dorombol is. Bár ha észreveszi a Mosogatót, akkor abba szokta hagyni, szerintem cikinek érzi. A Mosogató meg szerintem elleste tőle és rájött, hogy ez jó dolog. 
Egyébként az utóbbi időben FuFu-nak hívom, mert úgy szuszog, hogy fu-fu-fu. Nem szimatol, hanem fújja ki a levegőt,  fu-fu-fu és nagyon hangosan. :)))))
Nagyon vakarózott, ezért amikor feljött az ablakhoz enni, becsepegtettem őt is, remélem elhagyják a bolhák őt. 
Olyan hatalmas ez a cica! 

kk_img_20231013_160123.jpg

kk_img_20231013_160206.jpg