Paradicsom - Azoychka és New Big Dwarf

Akkorát szívtam a "kacsafacsaróval" tegnap, mint a torkosborz.
Kipasszíroztam a paradicsomot (nagynehezen), aztán végül úgy beszorult, hogy nem jött ki a passzírozóból a facsarós része. 
Amúgy is kb. minden csupa paradicsom volt, lecsurgott az asztal alá, de felcsapódott a falra is... áááááá! Ezért nem szeretek befőzni, mert minden csupa trutymó, rengeteg munka és még attól is félni kell, hogy megromlik.
Végül amikor szét volt szedve az egész, letörölgetve az asztal, a konyhapult és egyebek, akkor újra összeraktam a dögöt és visszafelé kitekertem belőle a száraz részeket és szétjött. Aztán újra letöröltem az aszalt  meg mindent. 
Na meg felmostam, ami - ugye - közel 90% páratartalomnál nem száradt fel, illetve csak nagyon nehezen. 

A sárga paradicsomot (Azoychka) nem passzíroztam ki, majd megeszem és jövőre nem ültetek belőle ennyit, mert ez - a színénél fogva - befőzni nem jó. Legalábbis én nem szeretnék sárga levet inni, vagy sárga ketcupot, viszont enni nagyon finom. 

 Ezek a sárga paradicsomok nálam kb. 1-1,2 méteresre nőttek és ezeket se kellett túl sokat kacsolni, elég karcsú növények. A bogyója közepes, kb. 12 dkg egy gyümölcs, az íze is finom, nekem ez volt a legkevéssé savas, de ízes. 
Az előző két évben pl. volt sárga lampion alakú koktél paradicsomom, azt nem ültetek többet, mert se íze se bűze, viszont van aki meg nagyon szereti. 
Az Azoychka-nak van íze, jó lédús is. Megtartom, de enni elég lesz egy tő is. 

kk_img_20230805_185827.jpg

kk_img_20230806_082603.jpg

A New Big Dwarf is jó. Ez a felső képen a bal felső sarokban van, a rózsaszín paradicsom. 
Csináltam róla fotót önmagában is, de úgy nem látszik a színe, a képen viszont a többihez képest látszik, hogy rózsaszínűbb. 

kk_img_20230806_122430.jpg

kk_img_20230806_122436.jpg

A növény egészen kicsi termetű, nem nőtt 60-70 centinél magasabbra viszont nagyon elágazik, ezért kellett kacsolni, de nem egy szárat hagytam belőle, hanem kettőt. Kis zömök növény és annyi hatalmas paradicsom van rajta hogy ezt is karózni kellett, mert elhúzzák a gyümölcsök. 
Az íze nem rossz, én szeretem ha a paradicsom kicsit savanyúbb, de ezt is megtartom, már csak a méretei miatt is, mert nem foglal sok helyet, cserébe viszont terem, mint a bolond és nagyon szép a színe is. 

kk_img_20230806_120942.jpg