Nagy vihar volt

Hajnal óta fenn vagyok, akkora vihar volt, nem aludtam sokat, annyira dörgött és nagyon sokáig tartott. Már nagyon elég az esőből itt felénk. Még most is sötét van kinn. 
Az előkertben a kúpvirágok a földön fekszenek. 
Nagyon őszies az idő, de ezt már hetek óta érzem, valamiért minden olyan fura. Még amikor a nap süt, akkor is. Máskor csak augusztus vége felé szokott olyan sárgássá, más színűvé válni a napsütés, de az idén már július végén is olyan volt. Istenbizony nem tudom pontosan, hogy mi fura, de valami nem olyan, mint szokott lenni. Napok óta írogatom, hogy az őszi virágok is hamarabb nyílnak, ugyanakkor az akác meg virágzik, ami hosszú őszt jelent. 
Kicsit mintha meg lenne zavarodva a természet, talán túl  korán kezdte az idei nagyon meleg januárban és most hamarabb akar pihenőre térni? 

Holnapra is sok esőt ígérnek, nagy kertészkedés ebből nem lesz, mert már most is csupa víz a kert, így legyen pár fotó.
Kinyíltak a bugás hortenzia idei, hosszabb szárain is a virágok, nagyon várom, hogy majd beszínesedjen, kíváncsi vagyok milyen lesz. Ez az első virágzása. 

kk_img_20230731_181206.jpg

Szépen bebokrosodott a kutyatejem is ahhoz képest, hogy a tavaszi erős fagyok után milyen csoffadt volt. Nagyon mutatós növény ez is és a fagysérülései után még szép virágzást is mutatott. 

kk_img_20230731_181220.jpg

A bugás lángvirág teljes pompában. Csodaszép, legalább 1 m magas. 

kk_img_20230731_181245.jpg

A dáliák az idén nem olyan szépek, rengeteg apró virág van rajtuk... nem vagyok abban biztos, hogy beszedem a dáliákat az idén. Sok velük a macera, teleltetni kell a gumóikat, tavasszal kiültetni, mindig helyet hagyni nekik. Túl nagy ez a kert, túl sok mindent kel csinálnom benne, próbálom a macerás dolgokat már mellőzni. 
Már a benn teleltetős növényeket is minimumra csökkentettem.

kk_img_20230731_181613.jpg