Kész a veranda

Kész lett a verandám. Hát... kis lyuk, de nagyon ráfért már. Így haladok, minden évben valamit megcsináltatok. 
2019-ben a házat újíttattam fel belül, mert  borzalmas állapotban volt, mindent beleértve, vízvezetékcsere, villanyvezetékcsere, burkolás, festés, mázolás, radiátorcsere stb. 
Illetve áthelyezettem a szennyvízvezetéket a ház alá, most a pincén keresztül megy bele a csatornába. Azelőtt a szomszéd (lakatlan) telekre volt kitéve egy nyitott tisztítógödör, amit ha valaki betemet, akkor annyi a szennyvízelvezetésnek, és a ház előtt a föld alatt, a bejövő vízcsöveket is kicseréltettem. (kétszer lett felásva az előkert)
Nagy hiba volt, hogy a kéményt nem újíttattam fel, de ezen már most nem tudok segíteni. 
A veranda új ablakokat kapott és le lett vakolva belül. Rácsokat kaptak a hátsó ablakok, a bejárat és a pince. 
Lebontattam a régi kerítést hátul és újat csináltattam. A köztes kerítéseket is elbontattam (tele volt a kert ilyenekkel, olyan volt, mint labirintus, mellette pedig mindenhol hatalmas gyomok).
Apu lebontotta a régi , hatalmas kecskeólat. 

2020-ban tavasszal kivágtunk pár fát, hogy legyen tér konyhakertnek. Aztán a gázt hozattam be (újra fel lett ásva az előkert a vezeték miatt) és a pincét betonoztattam, vakoltattam és meszeltettem ki. Ősszel pedig a lépcsőház oldalát cseréltettem ki (borzalmas volt) és a veranda tetejét is kicseréltettem, szigeteltettem. 

2021-ben kicseréltettem a csatornákat a házon, ősszel pedig elbontattam a rémpajtát és megcsináltattam a teraszt. Kiszedettem a még megmaradt köztes kerítést a tuják alól is, ami hosszában kettévágta a kertet. Kivágtunk egy csomó beteg tuját. Elhordták az összes szemetet az udvarból, még a felújításból itt maradt sitthalmot is és a rémpajta bontásából meg a hátsó falból keletkezett romokat is. 

2022-ben leburkoltattam a lépcsőházat, de lehet, hogy az is 2021-ben volt, hirtelen nem is tudom. Illetve kicseréltettem az ablakokban az üvegeket hőszigetelt üvegre. 

Az idén már megcsináltattam a tetőn a széldeszkákat, lemez borítást kapott körbe az egész, kicserélték a rossz cserepeket, lemezburkolatot kapott a kapubejárat is és most kész a veranda is és még csak május van. 

Még mindig rengeteg dolog van, amit szeretnék megcsináltatni, mert elől is kéne új kerítés, a járdákhoz még nem nyúltunk és a verandára még kellene egy új ajtó is... ez ilyen neverendingstory.

Ilyen volt, már nagyon kellett ez, ezen át járok be a házba és mindig ezen a retteneten át kellett bejönni. Olyan igénytelen benyomást keltett az egész, hiába van benn minden felújítva. Még kívülről is olyan, mint egy nyomornegyed, de előbb-utóbb arra is sor kerül. Legalább be kéne vakoltatni... 

kk_img_20230511_055102.jpg

kk_img_20230511_055130.jpg

És ilyen lett. Párszor még fel kell majd mosni és az ablakhoz se nyúltam még, mert így is nehezen szárad, jól kifogtuk a legrosszabb időt. Most már kénytelen leszek Elzának venni valami csinos házikót is, mert azt a dobozt nem szívesen teszem be ide, de a sima cicatorony nem elég, mert télen azért itt hideg van, főleg éjjel, bár 5-6 fok alá nem megy sosem a hőmérséklet. Polcokat fog kapni, mert a földön a cicaalom és a cicaházon kívül semmit akarok tartani, hogy könnyen takarítható legyen. Sokat kell felmosni, mert itt veszem le és fel a kerti cipőket. 

kk_img_20230517_065504.jpg