NemNagyonKertész

Annyiban merült ki a szombati kertészkedésem, hogy délelőtt megejtettem ez évi első kertészeti "túrámat". Be is vásároltam, de most nem amit a szemem meglát és megkíván, hanem terv szerint. 

Megvettem a tervezett magyalt  a fenyő mellé. Sajnos törpe bangitát nem kaptam, találtam viszont helyette Erica carneát, kettőt is hoztam belőle, egy fehéret és egy rózsaszínűt. Még jobb, mint a bangita, mert ezek biztosan télállók és szépen virágoznak is. 
Hoztam még kétféle kúszó phloxot és azt hiszem ez az utolsó kúszó phlox kísérletem, mert már rengeteget hoztam és  mind kipusztult. Valószínűleg túl tápdús helyre tettem őket, így most a kert egészen másik részébe kerültek. Úgyis talajtakarót akartam az újonnan lerakott járdalapok mellé, oda tettem őket, hátha szépen elszaporodnak. 
Hoztam kétféle pázsitviolát is, mert abból se maradt meg tavaly a nagy szárazságban csak az egyik, de csak pár szál növöget a sziklakertnél. 
Hoztam egy újabb kökörcsint is és a egy primulát, hosszú szárú, lila, ilyet még nem is láttam, illetve még egy indás ínfű is hazajött velem, mert a tavalyiaknak nem találom a nyomát. 

kk_img_20230401_112421.jpg

Ki is ültettem mindent a kertbe, sőt a múltkor az OBI-ból hozott zergevirágot is kiültettem, csak meg ne bánjam a jövő heti fagyok miatt. Majd letakarom védőfóliával... egyébként az előrejelzést nézve megint bugyolálhatom vissza a fügét és a japán juhart is. 

Ültettem egy aranyvesszőt is, kivettem egy sarjat hátul a susnyásból, ahol a nagy bokor van. Szeretnék belőle egy szép kis gömbformára nyírt fácskát nevelni. Meglátom megmarad-e, egy szál kis gyökere volt...

Egyébként ennyi volt a tegnapi kertészkedésem, még mindig fáj a lábam. Nem tudom mit sikerült és mikor ennyire meghúznom benne, de nagyon lassan jön helyre. 
Nekem ilyen még sose volt. Tegnap a kertészetben párszor leguggoltam megnézni, hogy melyik növény micsoda és alig tudtam felállni. Szóval inkább kímélem most és helyrehozom, aztán jóga újra. 
Nincs jobb a testnek, mint az ászanázás minden reggel. 
Anno akkor kezdtem el jógázni, amikor fájt a csípőm és nehezen emeltem fel a karomat. Akkor mondtam azt, hogy nem megyek el abba az utcába, amerre a legtöbb ember megy, hogy ráfogja a korra és nem tesz semmit. 
Pár hét alatt gatyába rázódott akkor a karom és a csípőm is... 10 évig jógáztam. Sajnos akkor hagytam abba, amikor itt elkezdtem a felújítást, mert reggelente állandóan ültem a kocsiba és jöttem ide, aztán a kert vitte az energiáimat, télen meg a lustaság... 
Most kb. 1-2 hónapja kezdtem újra, legalább pár Napüdvözletet megcsinálok reggelente és pár nyújtást, már ez is beindít. 
Amikor jó idő lesz, akkor már kinn a teraszon nyomathatom, tök jó lesz. 

Az időjárás ellenére - ha lassan is - de nyílnak a virágok, egyre több. Lefotóztam a kis törpefenyőkémet is, amit tavaly teljesen elnyomott a Cola növény, de úgy tűnik megúszta. Nagyon szép kis fácska, alig 50 centis még csak. 

kk_img_20230330_152029.jpg

A legutolsó krókuszok még mindig nyomják. A többi már rég elnyílt. 

kk_img_20230331_111436.jpg

A Puschkinia is egyre szebb, egyre több virágot bont ki. Nagyon szeretem, olyan kis különleges azokkal a kék csíkokkal. 

kk_img_20230331_111528.jpg

Indulnak a nárciszok is, egyre több nyílik ki, egyedül az zavar bennük, hogy alig lehet fotózni őket, mert mind lefelé bólint a virágjával. Most ezek a sárgák (ebből van a legtöbb) vannak fotón, a többi majd később, ha jobban kinyíltak. 

kk_img_20230401_112434.jpg

Megérkezett a kék jácint is, ez valami csodálatos szín, 3 virág lesz, remélem még lesz róla jobb kép, hacsak ezt is meg nem csípi a fagy. A színeseket a múltkor nagyon elkapta a hideg. A magnólia is odalett... :( 

kk_img_20230401_112450.jpg