Tavaszi hangulatban

Hiába az elmúlt napok -9-10 fokos hidegei, (ma reggel -3) a fehér krókuszomat ez egyáltalán nem érdekli. Szépen növögetnek a bimbói, éjjel megfagy, de napközben kienged és nő tovább. Minden évben ezek a fehérek az első krókuszaim, ők a tavasz első hírnökei nálam. :) 

kk_img_20230211_121410.jpg

Van már egy szál hóvirág is, érdekes módon nem szaporodik azon a helyen, de az idén ki fogom onnan ásni, a kerti pletykákkal egyetemben, mert a helyükre tervezem a mákkórót ültetni. Jó magas növény lesz, az lesz a funkciója, hogy délelőtti árnyékot tartson az előkertnek a nagy nyári melegekben. 

Tegnap annyira jó idő volt, hogy nem nagyon akartam benn lenni. Nem lehet a kertben mit csinálni, fagyott a talaj, még gyomlálni se lehet, de kinn lézengtem és csináltam megint pár képet. Hihetetlen, hogy a fényektől függően mennyire sokféle arcát mutatja a kert. 

kk_img_20230211_131911.jpg

Eddig hajlamos voltam csak a szép részeket fotózni, de egy ideje rájöttem, hogy sok részről nincsenek képeim, amikkel majd a későbbiekben összenézhetem a kert változásait. Pedig változik, évről évre növekszik, formálódik, egyre több növény kerül bele. Hol van már az a szeméttel és borzalmas ólakkal teli udvar, ami itt volt? 

Az idén tavasszal is szeretnék még új darabokat meghódítani. Ezek már le vannak takarva a geotextillel, már nincs alattuk fű, "csak" fel kell villázni és beültetni. 
Egyébként azon gondolkodom, hogy lehetne-e villázás nélkül is ezt, de szerintem egyszer legalább fel kell lazítani a talajt, mert nagyon össze van töpörödve. Ki tudja mióta parlag ez, 40 éve biztos és azt láttam, hogy az esővíz is nehezebben szivárog bele, míg ha laza, akkor jobban felveszi a vizet is. 

kk_img_20230211_132306.jpg