Dudvák - San Francisco és környéke 1.

 San Francisco először megtréfált bennünket, mert hatalmas köddel várt, nem is láttunk a Golden Gate hídból semmit sem, de a következő alkalommal már szép idő volt. A szép idő azt jelenti ott, hogy néha azért esett. 
Általában a városokért nem vagyok oda, ha természeti látnivalót lehet választani helyette, akkor inkább azt választom, de San Francisco tetszett, bár nem hiszem, hogy szeretnék ott élni. 
Egyrészt az időjárása miatt sem, másrészt túl zsúfolt, hatalmas volt a forgalom (mondjuk ez LA-ban is így volt), rengeteg hajléktalan. Este kimentünk sétálni a városba a Union Square környékére és alig lehetett levegőt kapni, olyan tömény fűszag terjengett.
Viszont tény, hogy az eltöltött időn túl, még el tudnék ott csavarogni, mert csodás helyek vannak. Pl. a Twin Peaks-re még felmennék, mert amikor ott voltunk, akkor szintén köd volt és esett is az eső, vagy a köd esett, mert benne mentünk, sajnos semmit se láttunk.  

Ezért a növényért meg vagyok halva, annyira imádom, lesz róla több is, néha lilás, néha meg annyira valószerűtlenül kék, hogy az fantasztikus. Ez a Pride of Madeira, SF környékén rengeteg volt belőle, hatalmasak és gyönyörűek, még elvirágzás után is nagyon impozáns. 

kk_dscf6901.JPG

kk_dscf6905.JPG

kk_dscf6897.JPG

kk_dscf6873.JPG

kk_dscf6957.JPG

Fókák a 39. mólón.

kk_dscf6970.JPG

A Lombard Street.

kk_dscf6918.JPG

A China Town tele volt ilyen csodafestményekkel, imádom!  

kk_dscf7006.JPG

kk_dscf7040.JPG

kk_dscf7046.JPG

kk_dscf7055.JPG

kk_dscf7057.JPG

kk_dscf7059.JPG

Ez egy vidra, nagyon nagy zoomal fotóztam, messze kinn az óceánban henyél a vízen. :))

kk_dscf7049.JPG

kk_dscf7079.JPG

Ez már nem SF, dél felé haladva a 17 mérföldes úton a Csendes-óceán partján, azt mondják, hogy talán a világ legtöbbet fotózott fája. 

kk_dscf7092.JPG