Tegnap bealudtunk

Uhhh, tegnap reggel jól elaludtunk a Böbével, még ő se keltett fel. 3/4 8-kor ébredtem fel, ilyen is ritkán van. 5-6 óra körül szoktam kelni, nyáron korábban, hogy még munka előtt nyargalhassak egyet a  kertben, télen később, mert sötét van és minek keljek fel? Főleg most, ha felelek, akkor korábban kell fűteni... bakker, azért ez nagyon gáz, hogy az embernek ezzel kell foglalkozni. Egyébként észrevettem, hogy ahogy telik felettem az idő, egyre kevesebbet alszom... nem vagyok gazdaságos. :D :D 
Mindenesetre megtehettem az alvást, megtoldottam ezt a 4 napos ünnepet elölről és hátulról is egy-egy nappal. Rengeteg még a dolgom a kertben, egész hosszú listám van, amit meg akarok csinálni. 

A macskabrancs olyan éhes volt, mint a farkasok. Herkuló a reggeli ablaksimitől is eltekintett, rávetette magát a kajára, mint aki egy hete nem evett.  

Valamelyik nap úgy döntöttem, hogy szülinapomra meglepem magam, ezért még rendeltem rózsaszínű és fehér kakasmandinkókat a Királykertészettől. Ugyanazt a foltos levelű fajtát rendeltem a két színben.
A múltkor olyan ügyesen kiküldték nekem a hagymákat és jó minőségűek is voltak, igényes csomagolásban, hogy  ezután is fogok  tőlük vásárolni. 
Arra is gondoltam, hogy ki tudja mi lesz jövő őszre, a mostani helyzetet tekintve olyan labilis az egész világ, azt hiszem ma kell megtenni amit az ember akar. Így ez lett a szülinapi ajándékom magamnak, illetve a kakamandinkókon túl még vettem Sky Blue krókuszokat is, amiket majd meglátom, hogy milyenek lesznek. 
3 éve már vettem (máshonnan) és azok is szépek, de nem kékek, hanem nagy lilák lettek. És jön még kék színű (imádom a kék virágokat) egyvirágú csillaghagyma is. Van már halványkékben, de ez királykék színű lesz.  

Még mindig ott vannak a kertben a járdalapok is egymás tetejére téve... nem volt idő, amikor letehetettem volna őket. Vagy rettenetesen meleg volt, amikor pedig nem, akkor mindig volt más, fontosabb, amit meg kellett csinálni. 
Lehet, hogy úgy kéne, hogy a sok bokros teendő mellett egyet-egyet letenni, aztán csak elfogy valahogy. 
Ha sokáig nem lennének fagyok, akkor szépen meg is tudnám csinálni, sőt arra gondoltam, hogy a most letakart részeket is felvillázhatnám. Meglátom mit enged majd az időm, az időjárás és az erőm.

Tegnapra azt terveztem, hogy leszedem a birsalmát és be is kéne rakni. Rengeteg lekvárom van, azt még anyukám főzte nekem tavaly. Milyen jó lenne, ha még itt lenne és most is meg tudná csinálni... 

Végül tegnap még reggelről kitaláltam, hogy kimegyek és lekaszálom a füvet és le is kaszáltam. Az egész kertben, beleértve a nyavalyás madárhúrt is a cserjék között a kerítés mellett. Nem gondoltam volna, hogy azt a részt újra kaszálnom kell majd, de így lett. 
Szeretem ezt a kertet, egyre szebb, évről-évre, ahogy fejlődnek benne a növények. Lassan kialakul az elrendezése is. 

kk_img_20221028_160618.jpg

Elkezdte benőni a kis pavilont is a lonc.

kk_img_20221028_161010.jpg

Ez nem a megszokott szögből készült. 

kk_img_20221028_160936.jpg

Ez is egy új szögből, olyan szép a cseresznyefa leveleinek a színe. És itt van a borzalmas kiskerítés is, amíg ki nem vágom. 

kk_img_20221028_160754.jpg

kk_img_20221028_160744.jpg

Nekiálltam még és kiszabtam OSB lapból és össze is szögeltem egy melegágynak való borzalmat. Még nincs kész és nem is tudom lesz-e kész... majdnem jó, de azért az asztaloskodást még tanulnom kell. A tetejére üveget szántam, ahhoz is mértem, de nem gondoltam arra, hogy a merevítő deszkák miatt nem lesz jó... holnap megyek és veszek vésőt, mert másképp nem tudom kifaragni onnan a felesleges fát. 
A másik probléma, hogy hová tegyek egy ilyen rémséget, hogy ne zavarjon be az összes fotómba. A vermet és a régi disznóólat így is kerülgetem, nem kéne mégegy "remek" darab a kertbe. A helyét amúgy kis találtam és szükségem van rá, hogy át tudjam teleltetni a nierenbergiát és a bugatölcséreket. 

És még ahhoz is volt erőm, hogy csodaásóvillázzak egy darabot. 

kk_img_20221028_161736.jpg