Herkules félrenéz

Tettem a földbe, mondhatni ültettem a kert felső részén lévő 3 dália mellé 3 vizesflakont, aminek kilyukasztottam az alját. 3 pici lyukat csináltam, de talán elég lett volna egy is... majd a következő flakonnal kipróbálom. Ki kell ezt is tapasztalni, hogy lesz a legjobb a csepegtetéshez. Próbáltam a flakon kupakjával szabályozni, de vagy nem ment a víz, vagy kiszaladt belőle. Hátha így ki tudnának nyílni. 
Akarok tenni ilyen flakonokat még a kicsi tuják (vagy nem tuják, de örökzöldek az biztos, talán borókák?) mellé is.

kk_img_20220715_070430.jpg 

Azt hiszem jövőre eleve úgy kell majd ültetnem, hogy vagy lyukat ások a növény mellé amibe öntöm a vizet, vagy rögtön beteszem a flakont. Persze... ha lesz víz a kútban, mert ha így haladunk az aszállyal, akkor jövőre itt már semmi sem lesz, pedig jobban állunk, mint az Alföld, mert itt a hegyekben azért gyakrabban szokott esni és a vízkészletet az tölti. 

A macsekok is - úgy tűnik - félig-meddig békét kötöttek, Herkuló néha összefeszül a MosogatóCicával, de tegnap reggel pl. a Mosogató feladta és elment békével. 
Valamelyik nap meg Herkuló felengedte a Mosogatót és bölcsen félrenézett, amíg az evett.
Tegnap este meg így feszültek itt a tetőn, de végül Herkules lefeküdt és a Mosogató lépésenként, nagyon óvakodva (bánom, hogy nem vettem fel azokat a mozdulatokat) feljött és evett. Herkuló a rend kedvéért azért még fektében is fenyegetően nyávogott, de ennyi volt. Itt is látszik, hogy a Mosogató (a szürke) mennyivel nagyobb.


kk_img_20220714_200850.jpg

Szóval látszólag Herkules az ÚR, de azt hiszem csak inkább nem kötekszik, bár a Mosogató is békés cica, ő csak enni szeretne.

kk_img_20220712_193154.jpg

Szedtem már magokat is a kék mézontófűről, annyira csodaszép az a virág, hogy jövőre sokkal többet szeretnék belőle.  Tavalyelőtt vettem a magot, ha jól emlékszem 6 darabot küldtek és egy kis nyomorult kelt ki, de annyi virágot adott, amiről tudtam magot menteni magamnak. Az idén ez már combosabb, de még el nem adnék belőle. Jövőre - ha kikelnek - remélem már lesz több is belőle. 
A kék a mézontófű, de olyan szépek így együtt a piros kokárdával és a kakukkmákkal. 

kk_img_20220710_185322.jpg