Tegnap esett egy jó nagy eső

Tegnap délután addig-addig kavarogtak itt a felhők, míg végül esett egy jó nagy eső, szerencsére. Biztos így is öntözni kell majd a kánikula alatt, de az esővel minden növény kapott vizet. Nem állítom, hogy a föld eléggé átázott, de akkor is sok víz lejött és nagyon örülök neki! Az esőt sokkal jobban hasznosítják a növények, mint a locsolást.
Így könnyebben átvészelik majd a kánikulát, feltéve, hogy épeszű ideig tart majd. Egyébként annyira csodálatosak a növények, még a reggeli harmatot is képesek felvenni, néha nem is  tudom némelyik miből él egyáltalán és mégis élnek, sőt virágoznak és teremnek is magot. 
Igyekszem általában a haszonnövényeket öntözni és a virágok közül azokat, amik igénylik, de alapvetően eléggé száraztartást csinálok. A cserjék is csak akkor kapnak, amikor már veszélyben érzem őket. Nem akarom, hogy sekély gyökereket fejlesszenek a potya vízért, menjenek csak mélyre, különben az első nagyobb szél ki fogja csavarni őket, márpedig nagy szél az utóbbi években van bőven. 

De azért minden nyílik és él. A piros cickafark még csak kezdi, de már most valami csoda. 

kk_img_20220623_125124.jpg

És a kései díszhagymák is kinyílnak végre. 

kk_img_20220625_115500.jpg

Kicsit lassan, de azért növögetnek a piros kokárdák is. 

kk_img_20220625_113214.jpg

És lassan megkezdik a dáliák is, az idén úgy tűnik sokkal jobban sikerülnek, mint tavaly. Nem tudom tavaly mi volt, rossz helyen voltak-e, de volt amelyik ki se tudta nyitni a virágait... bár tavaly volt olyan időszak, amikor egy hónapig se volt eső... még most se akarom elkiabálni, de most jól néznek ki. Erősnek tűnnek. 

kk_img_20220625_113246.jpg

 Valami borzasztóan megcsípte a karomat és semmilyen csodaszer nem hat rá. Ilyen még nem is volt, már bekentem a liliomos alkohollal is, de van kenőcsöm csípésre is, na és végső fegyverként a kristály krém szokott használni (a flavin.eu-ról szoktam rendelni, tényleg egy csoda), de most egyik se segít semmit. Nem tudom mi a jó franc csípett meg, a kinézete szúnyogcsípés, de sokkal borzasztóbban viszket.