Csupaszfarkinc és róka az udvarban

Böbike farkán hátul van egy nagy seb. Azóta van, mióta lesántult, szerintem menekülhetett valami elől és vagy beakadt a farka, vagy utánakapott valami. 
A sántaság másnapra elmúlt, pedig azt hittem vészesebb lesz, mert csak 3 lábon ugrált, a farkán meg nem is látszott semmi, csak azt láttam, hogy nagyon nyalogatja. Mostanra van rajta egy nagy csupasz folt és a seb, bár napról napra egyre szebben begyógyul, de mindig felnyalogatja a kis majom. 
Ma reggel az egyik keleti életfa tetejéről imádkoztam őt le, nem tudom mi kergette fel, de láthatóan megkönnyebbült, amikor meglátott és lejöhetett végre. 

Herkuló sincs jó bőrben. Megint  csak egyszer jön naponta, vagy nem is jön, biztos megint a csajokat hajkurássza, abból gondolom, hogy a Mosogatócicát se látom már napok óta. Herkuló mégjobban lefogyott, sovány, ráadásul szerintem elkapott valamit vagy megfázott, csupa csipa a szeme, szinte folyik belőle és tüsszög és köhög. Viszont eszik... amikor jön, akkor jól teletömöm a pocakját, mást nem igazán tudok tenni érte. 
Most a reggeli imádást se igényli, csak eszik és megy, bár ma reggel már volt itt... időben, ez is nagy szó. 

Elza a legerősebb közülük, bár már nincs benne annyi energia, mint a Böbében. Böbe kinn van éjjel, bejön reggelizni és még megy ki egy kicsit, csak utána jön be aludni. Elza a legtöbbször már ki se megy éjjel, inkább nappal csak. Múlt éjjel viszont kinn volt és reggel, amikor beengedtem őt, alig evett, rögtön bebújt a bungijába és azt se lehet észrevenni, hogy macska van a verandán.  

Jah és azt nem is írtam, hogy megint nem lehet a maradékokat se kinn hagyni, pedig mostanában, hogy Herkuló ilyen hektikusan jött, hagytam neki, hogy találjon kaját, ha hazajönne. Erre kiszagolta a róka. Tegnap szürkületkor kinéztem az ablakon a kert felé és a róka éppen itt nyargalt a virágok között. Bakker! Ezek semmitől nem félnek! 
Mikor megmozdultam elszaladt, de komolyan kiakadtam. Nem attól, hogy vadvilág van itt, hanem, hogy kb. mintha itt se lennék. Az, hogy fel mer jönni az ablakig, nem semmi! 
Tényleg egyáltalán létezem, vagy csak szellem vagyok és azt hiszem, hogy itt lakom, közben meg ők laknak itt? 

Ez Herkuló, amikor még jobban nézett ki, bár a szeme már akkor se állt jól, de legalább a bundija fényes volt.

kk_dscf7897.JPG

Elza Asszony

kk_img_20220424_120545.jpg

kk_img_20220502_074251.jpg

És a Cocó (Böbe) a bungijában és azon kívül is. :D 

kk_img_20220405_163351.jpg