Megérkezett a gólyánk és ÚjDudvák

Megérkezett! Ma reggel kinn láttam lépdelni a mezőn. :)  A fotózáshoz túl messze van, de a lényeg, hogy itt van épségben. A falu szélén lakik egy nagy fészekben és idejár erre a nagy mezőre mellettem és szedeget valamiket. 
Egyébként beültették ezt a nagy földet, gondolom lucernát tettek bele megint. Ez jó, mert lesz sok nagy lombszöcske, sáska meg minden rovar, ezen a gólya jól fog élni. 

Lakik itt a fenyőn szembe valami nagy ragadozó madár is, itt röpköd a ház fölött és egy nagy fekete madár pár is ideköltözött. Varjaknak hittem őket, de apu azt mondja, hogy hollók és tényleg. Hatalmasak, az egyik volt itt hátul a tetőn a múltkor és a macskával veszekedett. Nagy ricsajt csapott, a hangjára léptem oda az ablakhoz, ami azt illeti nagyon ronda hangja van, de örülök, hogy itt laknak. Jó lenne megtanítani dumálni! A hollók állítólag nagyon jók ebben.  :) 

Tegnap bemasíroztam végre a kertészetbe is. Már kétszer is készültem, de mind a két alkalommal elmosott az eső. És nem mentem hiába! Tulajdonképpen egy oszlopos tiszafát akartam még venni a kút melletti helyre, mert az árnyékos és északi oldal. A tiszafa állítólag jól elvan az ilyen helyeken is. Hoztam is egyet és még több másikat is, de a sztár a csatavirág lett. Elég régóta fáj rá a fogam. A képen a magas növény az, még nincs kinyílva direkt ilyet választottam. Hadd akklimatizálódjon itt nálam és majd aztán kinyílik. Árnyékos helyre ültettem, mert állítólag azt szereti. Ki is ástam véletlenül egy árnyékliliomot, így járok azzal, ami nincs megjelölve, mert éppen oda akartam ültetni... csóri árnyliliom, átraktam máshová és most mindent megjelöltem. 

kk_img_20220416_115313.jpg

Hoztam egy hunyort is, (bár jön talán 3 féle még), de annyira olcsó volt a neten kapható hunyorokhoz képest, hogy nem hagytam ott. 
Mindent elültettem egyébként tegnap. Helyére került a kökörcsin is, (nem tudom milyen színű lesz), a pázsitviola is, a fehéret pedig nem tudom mi, se azt a kis rózsaszínűt hátul, ezeket még meg kell határoznom. Sajnos nem írják rá, ki van ömlesztve a sziklakerti növények közé. A fehér szerintem egyébként szintén pázsitviola lesz, a rózsaszín pedig kis levélrózsából nőtt ki, de nem kőtörőfű. 

kk_img_20220417_131059.jpg

Kiültettem a helyére az új oszlopos tiszafa mellé a szintén árnyékkedvelő kínai hamuvirágot is. Jó kis meló volt, nagyon kavicsos a talaj azon a részen, ki is szedtem egy rakás kavicsot, majd lehet belőle manóházat építeni.