Tervezgetés

Most, hogy kitisztult némileg a terep a tuják alatt, elkezdtem tervezgetni, hogy mi kerüljön oda az üres helyekre. Persze helyet kell még találni valahol a maradék homoknak is, ami ott hátul van letakarva fehér fóliával, illetve itt a kép bal alsó csücskében létszik, hogy egy rakás cserép is le van rakva, ámbár lehet, hogy azokat otthagyom, majd eltakarják a növények. A komposztálót is majd körbeültetem. 
Alul a kiszedett és levagdosott izsóp van, azt majd elpakolom onnan. 

Picit látszik csak a képen, de a jobb oldalon van egy kis pereme ennek a résznek, magasabban van pár centivel mint a többi, ezért addig fog tartani. A széleit majd kirakom téglakővel. 

Erre a részre árnyék- és félárnyék kedvelő növényeket tervezek, lesz itt rengeteg árnyékliliom, bugás hortenziák. Szét akarok nézni, hogy milyen szárazságtűrők vannak, amik elvannak árnyékosabb helyen is, nem akarom, hogy mindet öntözni kelljen. Hosszú távon nem tudni milyen időjárás lesz. 
Felásóvillázni azért érdekes lesz, szerintem nem is fog ez egyszerre menni, hanem csak azokon a részeken, amit éppen aktuálisan beültetek növénnyel. 


kk_img_20220327_171704.jpg