Kandúrháború, meggyvágók és narancssárga krókuszok

Azt hiszem elkiabáltam, hogy nem lesz háború Herkuló és a MosogatóCica között. Lett... Herkuló nyakán van egy nagy seb, amit az éjjel szerezhetett be. Azt nem tudhattam, hogy a MosogatóCicával verekedett-e, de reggel bizonyosságot szereztem róla, mert idejött a Mosogató, Herkuló meg lentről baromi ellenségesen nézte. Elzavartam a MosogatóCicát, de lehet, hogy rosszul tettem, mert Herkuló nekibátorodott és mint egy őrült nekiment, úgy kellett szétcsapnom a marakodó macskák közt. Most nem tudom, hogy Herkuló mégjobban megsérült-e. A MosogatóCica elrohant, Herkules pedig megdermedt és úgy állt egy helyben egy darabig, eztán elment valahová. Akkor nem mertem közelebb menni, hogy ne meneküljön el, mert az udvarom tőlem is elszalad, de később, amikor kimentem nem láttam vért a harc helyszínén, már ez is jó hír.  
Rémnépek ezek a macskák, nem ismerem a szokásaikat és a reakcióikat még elég jól, de a két kandúr nem fér meg, szóval mostantól megint jobban ügyelek, hogy ne legyen maradék, ne legyen kinn kaja, majd elszokik a MosogatóCica, ha nem talál itt semmit. 

Szegény Herkules mindig megsérül valamije, bár most már tavaly nyár óta egész jól elvolt ez az én KandúrBandusom sérülés nélkül, de előtte! Folyton volt valami baja. Most azért féltem megint, mert a vérszagra tele fog menni kullanccsal, ahogy a jön a meleg és azok legyengítik őt. Nagyon jó lenne őt is ivartalaníttatni, csak hát ahhoz meg kéne fogni... 

Ma reggel egy egész csapat meggyvágó jött be az etetőre. Úgy tűnik, hogy télen találnak eleséget, mert tavaly is csak ilyen kora tavasszal láttam őket. Voltak vagy hatan legalább, az tűnt fel, milyen nagy madarak vannak az etetőn. Nem nagyok persze, de a cinkékhez képest jóval nagyobbak, ezért voltak olyan feltűnők. És még a csuszka is itt volt a szilvafán. Olyan jó ez, hogy itt mindig van valami élményem! :) 

A narancssárga krókuszok miatt már meg voltam ijedve. Tavaly fedeztem fel őket a magnólia alatt, nem én ültettem, hanem örököltem őket. Csak 3 virág az idén is, de a lényeg, hogy kinyíltak és megvannak. majd elszaporodik. Sokáig nem láttam nyomukat, de most megjelöltem pálcával a helyüket, nehogy felturkáljam ott a talajt. Egyébként a sárgák mögött is látok narancsszínűeket és  istenbizony nem tudom, hogy nem én ültettem-e oda, mert azok viszont tavaly ott nem voltak. Vettem viszont narancsszínűeket, hogy legyen több, de azokat meg nem találom... mindenesetre fura lenne, ha ennyire  kiesne, hogy mit hová. Ez már az aggkori elhülyülés kezdete... bakker. Bár arra emlékeztem, hogy egy adag fehéret is ültettem, ezek majd most kezdenek kinyílni a lila cirmosokkal együtt. Szóval lesz még egy nagy adag krókusz. 

kk_img_20220323_093529.jpg

Itt meg aztán van minden, halványsárga, citromsárga és alul narancsszínű is.

kk_img_20220323_153643.jpg