Vasárnap

Veszett nagy szél fúj kinn megint, viszont nem volt fagy reggelre. Majd elviszi az erdőt a szél, olyan zúgás van kinn már hajnal óta (pontosabban hajnal óta hallom, mert a Böbe 4-kor kivert az ágyból, hogy engedjem ki), hogy az félelmetes. 

Arra készültem, hogy kimegyek ma a kertbe és összegereblyézem még a maradékot a tuják alatt, illetve egy csomó lehullott falevél is ott van még, ahol a szomszéd birsalmája volt, de menjen ki ebben az időben akinek kétannya van. 
Azokat a leveleket direkt hagytam ott, hogy védjék a Hostákat, amik alatt vannak. 

Azon gondolkodom, hogy mégiscsak össze kéne kötni a blogot egy FB oldallal, mert oda filmeket is feltölteni és képeket is sokkal könnyebb lenne. Nem tudom még, hogy a FB-n (is) jelenlen meg a blog, vagy a blogban hivatkozzam az FB-t, ha olyat teszek ki. 
Meglátom, az FB-vel az a bajom, hogy nem lehet strukturálni, jól kereshetővé tenni a dolgokat. Ott jobbára csak a szekvenciális posztözön van, itt viszont a címkékkel visszakereshető bármikor bármi. Ez alapján affelé hajlok, hogy itt csak hivatkozom az FB-t, ami persze önálló életre is kelhet. 
Az is kérdés hogy akarok-e két helyet is menedzselni. 
Esetleg a filmeket felteszem a youtube-ra  és onnan hivatkozom és akkor az FB kimaradhat a szórásból. 
Lehet, hogy elkezdek kísérletezni, aztán majd meglátom, hogy működik és hogy mi marad, mi megy végül. Szóval ha lesz némi kavarodás, működés, aztán megszűnés az ennek les betudható.

Na, hát ez se normális teljesen, odakinn tombol a szél és ekkora tüzet rak a fák alatt. Jó ideje takarítják már ott a patakpartot, gondolom el volt hanyagolva a föld és kinőtt a gaz, de ez a tűz, ilyen időben marha nagy könnyelműség, arról nem is beszélve, hogy szerintem egyáltalán nem szabad égetni. 

kk_dscf7889.JPG

Amúgy meg tök jó, a múltkor vettem egy kukkert a LIDL-ben. Még akkor határoztam el, hogy veszek, amikor a mackósziluettet véltem  látni a domboldalban, de nem hittem a szememnek. Most meg szembejött velem a kukker a boltban és el is hoztam. Most mindent látok vele, én leszek a kukkolós nyanya a környéken. :)))))