A verem

Van egy nagyon öreg verem is az udvarban, amiben lehetne tartani a zöldségeket télen, ha rendben lenne, de ez már bizony félig be van omolva és el van korhadva.
Nem tudom mekkora munka lenne - szerintem nagy, de nem megcsinálhatatlan - rendbe szedni. 
Ahogy nézem, hogy a belső tartógerendák is be vannak szakadva, le kéne szedni az egésznek a tetejéről a földet a növényzettel együtt. 
Körbe viszont ki van rakva kővel és az alapja is kőből van körberakva, tehát ahhoz nem kéne nyúlni. 
Azon gondolkodtam, hogyha vennék olyan "zsebes", földdel megtölthető betonelemeket, amiket támfalakhoz használnak, abból ki lehetne rakni az elejét. Azokra támasztható lenne az új gerenda is, ami aztán a tetejét tartaná. A jelenlegi teteje nagyon vastag gumiból van, szállítószalag gumi volt ez régen. Ezt vissza lehetne rá teríteni és visszarakni a földet és benövényesíteni. 
A teteje eddig meténggel volt beültetve, de már szinte teljesen ellepte a tarack, azt jó ki kéne szedni a lebontott földből. Még ha nem is használnám veremnek, de  legalább szépen nézne ki, nem így, hogy ez a rom most itt "díszlik" a kertemben. 
Egyébként lebontani és betemetni s ugyanekkora meló lenne és a helye sem túlságosan használgató semmire, szóval ne lenne rossz, ha maradna, sok sziklakertivel beültetve. Ez a 3. sziklakert lenne a kertben. 

Ez lenne az utolsó rom amit rendbe hoznék, a háttérben az már a szomszédé, nem az enyém. Majd oda is ültetni kell valamiket, hogy ne lehessen átlátni. 

  

kk_img_20211107_134100.jpg

kk_img_20211107_134149.jpg

kk_img_20211107_134210.jpg