Nem lehet elég korán elkezdeni...

... a magok rendelését. Nem is tétlenkedtem, rendeltem egy rakás magot és már itt is vannak. Évelők és egynyáriak is vannak közötte. Most nincs kép, akit érdekel az úgyis kikeresi a növényt, én úgy szoktam, rengeteget nézegetek, estéket el tudok vele tölteni. A legjobban a botanikaland.hu-t szeretem, ott nem írnak hülyeséget, tömör és amire kíváncsi vagyok az az infó mind megvan rajta. :)

Amik jöttek: 

Égőszerelem pink - piros már van
Egynyári lepkevirág mag 
Kasvirág mag halvány rózsaszín - van már lila és sárga
Titónia virág mag 
Füzérajak mag FEHÉR
LILA füzérajak 
Egynyári margaréta mag 
Rezes hölgymál évelő - ezt nem tudom minek rendeltem, de ha már itt van kipróbálom, lehet, hogy nemesített fajta, a képen jól nézett ki, csak amikor utánaolvastam jöttem rá, hogy nem annyira az esetem, szerintem gyom. Meglátom mi lesz belőle. 
Harangláb mag - ebből már van sok, de sokféle szín és forma létezik, arra hajtok, hogy sokféle legyen.
Tollborzfű mag 
Salvia tricolor mag 
PILLANGÓVIRÁG fehér telt 
Évelő színes margaréta mag - tavaly nem kelt ki, máshonnan volt a mag, szerintem csíraképtelen volt. Állítólag fényben csírázik, de úgy se kelt ki. 
Őszi napfényvirág mag sárga - ehelyett Kleopátra tűjét kaptam, vagy összekeveredett vagy nem volt mag. Mindegy, ez is szép virág, napfényvirág meg majd úgyis lesz valahonnan. 
Hérics sárga 
Ernyős verbéna - ezt annyira népszerűsítik mostanában, ki akarom próbálni, hogy tetszik-e. 
Árvalányhaj évelő 
Kokárdavirág mag sárga - csíkos már van 
Borzas kúpvirág - kúpvirágom van kétféle, egy sárga és egy sárgás-bordós, de nagyon sok fajtája van és azt sem tudom, hogy amik vannak, azok évelők-e, kiderül. A kúpvirág nagyon mutatós és sokáig virágzik ősszel és hát hely is van bőven. 
Kisfészkű kúpvirág mag 
Ausztrál 100xszép mag 
Sárga ternye - talán ez is van már ültetve, de csak egy kelt ki és nem vagyok biztos benne, hogy az lesz. Máshonnan volt a magom, nem volt túl életképes, rengeteget elvetettem és egy kelt ki... vagy én voltam ügyetlen. 
Szépecskevirág mag 
Vanília virág mag 2 - ez csak olyan legyen (mohósági) alapon, nem volt még, nem is vonz túlzottan. Meglátom. 
Léggömbvirág - ilyenem is van, de nem tudom milyen színű kelt ki. 
Erdei szellőrózsa FEHÉR - van fehér szellőrózsám, de nem négyszirmú, hanem a nemesített sokszirmú. 
PILLANGÓVIRÁG mag -  színkeverék, remélem lesz benne olyan is, ami nem rózsaszínű, mert eddig csak olyat sikerült kicsiholni. 

És még kaptam ajándékot is: réti margitvirágot, egy leopárd hölgymált, hölgyestikét (bár az már van), trombitavirágot, díszkukoricát és dísztököt, díszdohányt, tatárvirágot, nicandra-t (ez tavaly nem maradt meg), kínai szegfűt (ilyen van), záporvirágot (ilyen is van, szedtem magot valahol) és szürke imolát. Utóbbiról jut eszembe, hogy még hegyi imolát is szeretnék...

... és még egy hektár földet, sok-sok időt és pénzt, hogy botanikus kertet építhessek. Egész életemben ez volt az álmom, hát most kicsiben megcsinálom. Csak hát így kicsiben mi lesz így a mammutfenyőről szőtt terveimmel? :)))))

Most már várom a tavaszt, pedig még a tél se jött el... hehe! Hát az ültetés még odébb van az biztos... addig álmodozom!