Szombat - ágmotyózás

A szomorú igazság az, hogy semmi kedvem hozzá, de muszáj vagyok megint ágakat vagdosni és összekötözni, mert a jövő héten jönnek a zöldhulladék elszállítók és - mivel hétközben nincs rá időm - most kell megcsinálnom az ágmotyókat. Kettő már megvan és mindjárt megyek csinálni egy harmadikat is. Csak épp bejöttem megnézni a húslevest, hogy áll. (jól)

Elültettem egy újabb fajta (ez már a negyedik fajta fehér: 3 új és egy már áttelelt itt nálam)  fehér krizantémot is, remélem megmarad. Anyu szokott otthonra is venni Halottak napjára, aztán én minden évben elhozom.  Ámbár az se biztos, hogy negyedik fajta, mert nekem úgy rémlik, hogy a tavalyi ugyanilyen volt, csak valahogy sokkal szebb és nagyobb virágai vannak így, hogy már kinn nő a kertben. Jövőre meglátjuk! 

kk_img_20211106_140605.jpg

Közben összeraktam a harmadik ágcsomagot is, több most nem lesz, mert kb. ennyit visznek el. Úgy van kiírva, hogy kb. fél köbmétert visznek el és 3 zacsit. 
Még mindig rengeteg van, időnként úgy érzem, hogy az életben nem fog elfogyni: 

kk_img_20211106_140540.jpg


És összeszedtem még egy rakás levelet, ami belefért még a 3. zacsiba azt beletettem, a többi elmasírozott a komposztra, jó lesz Herkulesnek belefészkelni magát. A múltkor is láttam, hogy benne feküdt, bár már rengeteg doboz van kinn a cicáknak. 

 Vettem ma 5 kiló kölest is a madaraknak. Úgy látom, hogy ma megjelentek a cinkék és  eszegetik a cinkegyolyót az etetőről, estére majdnem el is fogyott.  Holnap már megrakom az etetőt nekik, hadd egyenek, lassan itt az ideje, nem tudom mennyi kaja van még kinn nekik. Bár... állítólag a madarak nagyon szeretik a tűztövis termését, én úgy látom, hogy még hozzá se nyúltak. 
Amikor még megvolt a nagy borostyánfal, azon rengeteg termés volt, de azt is csak január környékén kezdték el enni. A tuják termését bezzeg kétpofára zabálják. 


kk_img_20211106_140323.jpg