Szombat - kiszedtem a paszternákot és a céklát

 A mai napot is szegény Elza utáni takarítással kezdtem. Reggel, amikor kinéztem, csupa szar volt a veranda. Pedig szegénykém használta az almot is. Nem is tudom mi jön belőle, mert koplaltatom, csak nagyon keveset kap, amiben a gyógyszereit veszi be. 
Nagyon unom már, nehezen jön helyre, de nincs szívem kiküldeni, hiszen beteg és nagyon elesett is a CicaNéni. Böbe nem volt ilyen nagyon rosszul. 
Valamelyik nap remegett, szerintem lázas is volt, a szemét is alig tudta nyitva tartani. Én se szeretném, ha betegen kiküldenének, mert úgy nem vagyok jó... így aztán hipózok ezerrel utána. 

Ahogy az időjárást elnézem, verőfényes napsütés lesz a hétvégén, bár nem túl meleg, de kerti munkákra tökéletes idő. Nedves ugyan kicsit a föld a tegnapi eső után, de annyi kell neki, könnyebben fogom fellazítani a talajt a csodaásóvillámmal. 

Éppen azon gondolkodtam, hogy a jelenleg letakart részeket tavasszal rögtön fel fogom lazítani és abban fogom tenni az egynyáriakat.  Így gyorsabban tudok majd terjeszkedni. 

Már délre kész voltam a paradicsom és a paprikák helyével, a füvet is kiszedtem belőle, nem  mindent, ami belekomposztálódik a télen, azokat nem, de a madársóskákat és amik vígan elvannak a hidegben is, azokat kihúzkodtam. Könnyű volt a laza földből kigyomlálni. 

Kiszedtem a céklát is, hát... nem valami híres. nekiálltam a paszternáknak is, de úgy ragaszkodik a földhöz, hogy ahhoz ásó kellett. Egy csomót el is szakítottam, a hegyük benn maradt a földben, hát... lett bőven. Érdekes módon a kép eléggé csal, ezek akkorák, mint az alkarom.

kk_img_20211023_125927.jpg

Délután meg is tisztítottam egy csomót, azt hiszem a fagyasztóim tényleg beteltek, még kb. 10 csomag fér be és annyi. A többit, meg a petrezselymet is, be fogom lógatni a vízaknába, aztán ahogy majd keletkezik hely a fagyasztóban, úgy pakolom be a cuccost. Sokan mondják, hogy nem jó a fagyasztott cucc, de annyi a titka, hogy nem szabad se kiengedni, se a fagyott zöldséget hideg vízbe tenni és együtt felforralni, mert akkor olyan lesz, mint a gumi. Én mindig úgy főzöm meg, hogy a fagyott zöldséget forrásban lévő vízbe teszem, így ugyanolyan, mintha akkor tisztítottam volna meg.  

Színesedik a cseresznyefa is. Olyan szép minden.

kk_img_20211023_130008.jpg