Isten gyalulta tök

Tegnap levettem egyet az ún. Isten gyalulta tökből. 
Első körben jegyzem meg, hogy ez is bevonul a felejtős növények közé. Annyira kevés a húsa és annyira nem válik el a magház a tök húsától, hogy kész rémálom volt kiszedni a magját. Persze lehet, hogy kevésbé száraz nyarakon jobban néz ki, de nem hiszem. A többi tökfélét se öntöztem se többet. Úgy tűnik, hogy ez ilyen. 
Nem gyalultam le, mert - ugyebár - Isten gyalulja, de elég sokáig kellett főzni ahhoz, (tökfőzelék készült belőle) hogy valóban szálaira essen szét és nem is minden része főtt szét. Elég vékony szálak lettek belőle egyébként, viszont az íze tényleg nagyon finom, azt meg kell hagyni.  
Szóval összességében, nem ültetek többé ilyen tököt. 
Futó is, borzasztó nagy hely kell neki, az igaz, hogy jó sok tököt hoz, de nem kell ennyi tök sem. 
Azt még nem tudom mennyire elállós, nemsokára leszedem már az összeset és elteszem a pincébe, meglátom meddig tartható el. 
Anyunak is adtam belőle, áll nála a spájzban egy hétig és nem tudta meghámozni, annyira kemény lett, szóval az is lehet, hogy az eltarthatósága se igaz. Illetve lehet, hogy eltartható, de kővé válik? Meglátom. 

kk_img_20211007_121627.jpg

kk_img_20211007_121639.jpg