A nagy rozmaring kísérlet és rémidőjárás

Huh, tegnap valami borzalmas volt az idő. Felhős, sötét, egész nap zuhogott és hideg is volt, fújt a szél... sokkos volt a kedd esti jó meleg után. 

Még kedden kiszedtem pár rozmaringot a kertből és kettőt cserépbe ültettem, kettőt pedig átültettem a ház elé és még az eredeti helyen (a virágiskolában) is hagytam belőle. 
Mindezt azért, mert ki akarom próbálni, hogy telel át. 
Nekem még soha nem maradt megy egy nyavalyás rozmaringom sem, az igaz, hogy azok mind boltiak voltak. Ezeket pedig én ültettem tavasszal magról. Nevelgettem őket a pici cserépben, aztán kiültettem a virágiskolába a többi kölyök évelővel együtt, miknek a magjait a Vaterán rendeltem a télen. 

Szóval egy cserép rozmaring kinn fog maradni a ház előtt a járdán a fal tövében. Egy cseréppel bemegy a pinceablakba vagy a verandára. Kettőt szintén a ház elé ültettem ki a szabad földbe, ez azért jó, mert déli oldal és a ház eléggé melegíti azt a részt, hátha áttelel odakinn. Kiderül tavaszra, hogy mi marad meg, ha megmarad. 

Ezeket még az eső előtti napokban fotóztam, már nem hiszem, hogy sokáig fogják díszíteni a kertet. Ezektől a lila őszirózsáktól egészen odavagyok. :)

kk_img_20211002_171408.jpg

kk_img_20211004_072631.jpg