Cserepesek a teraszra

Kiültettem a teraszra való növényeimet tegnap. Kinn van most már a korallberkenye is és a cukorsüvegfenyő, a bambuszt pedig már hamarabb kitettem. 
A legnagyobb cserép még üres, ez egy fügére vár, de az idén már nem rendelek, teleljen csak a kertészetben, majd tavasszal hozatok egy konténereset. 

 

kk_img_20211005_073229.jpg

kk_img_20211005_073240.jpg

Mos már csak nőniük kell, de arra várhatok tavaszig. Nem is tudom... várom is az őszt-telet, meg nem is. Tudom, hogy egész idő alatt viszketegségem lesz, hogy magokat vegyek, mert tervezéssel fogom tölteni az időt és olyankor elültetném még a gyomot is, csak nőjön már valami. :D :D  
Másik részről meg vágyom a pihenést kicsit, hogy elengedjem ezt az egész kerti mizériát és maradjon időm valami másra is, pl. kirándulni, festeni, betonszentszarokat csinálni a kertbe dísznek, kosarat csinálni, kerti szobrokat tervezni,  manóajtót csinálni, megmittudomén. Aztán majd télen se lesz semmire időm, mert ilyenkor lódul be mindig durván a meló és estig se tudok kilépni belőle... így szokott lenni. 

Itt a kút egyébként, de azt még meg kell csináltatni. Illetve az előtte lévő teret is meg akarom tervezni a télen, meg azt az OSB lapot oldalt is, de nem hiszem, hogy már túlspiláznám. Az OSB-t vagy lefestem olyanra, mint a fal, maradt festékem, vagy leragasztom zsindellyel. 
A terasz széleire még kell majd a burkoláskor valamilyen szegélykő is. 
Nagyon rossz a terep egyébként, az egész a terasz felé lejt, maga a terasz is lejt kicsit, hogy a víz lefolyjon róla, de a kis pecót már sikerült nekik úgy megcsinálni, hogy befelé lejt... pedig ha nem beszéltük át tízszer a vízelvezetés problémát, akkor egyszer sem. Ki  kellett onnan raknom a maradék téglát, mert betonlocsoláskor mindig befolyt a víz. Ma reggel csináltam oda homokzsákot szemeteszacskóból, hogy ne álljon már benne a 2 centis víz. Amikor majd készül az ajtaja, akkor gondolnom kell a szigetelésre. 

A kút körüli teret se akarom nagyon elbonyolítani a nem túl jó terepviszonyok miatt, azt hiszem ezen a részen lesz egy kis ösvény a teraszra, egy kb. 1 m széles, talán fehér zúzott kővel, a szélein szegélykővel. A többi pedig sziklakert jellegű, úgyis imádom a sziklakerti dudvákat, de ez most nem a varjúhájas feelinggel, hanem inkább levendulás-izsópos-rozmaringos hangulattal. A kutat pedig ki szeretném mozaikozni. 
A képen éppen nem látszik, de a bal oldalon vagy nagy, öreg szilvafa, aminek a száraz ágait le kell vagdosni, de meg akarom tartani az árnyék miatt. A tövéhez fogok ültetni borostyánt és hagyom, hogy befussa a fát. 

kk_img_20211005_073545.jpg