Új komposztálók, lépcsőház burkolás és hideg reggel

Nem akartam hinni a szememnek ma reggel,amikor ránéztem a hőmérőre, 7 fok van kinn. Egészen lehetetlenül bolond volt az időjárás ebben évben eddig, kezdve a februári -17 fokos hidegekkel, ezen a kánikulás nyáron át és ugyan mi jön még? 

Jaj, máris elfogyott a kávém, valahogy az utóbbi időben mindig kell egy másik is, úgy elkortyolgatom, hogy észre se veszem. Szeretem a kávét, de csak reggel. 

Megjöttek a komposztálóim, az egyiket gyorsan össze is raktam tegnap. Nem hibátlan, mert a deszkák egyik (felső)  oldala íves és a szegélyező keskenyebb deszkák közül kettő éppen az ellenkező oldalon van bevágva, így az íves rész került lefelé. Meglátom, hogy a másik csomag is ilyen lesz-e. Funkcionálisan ez nem probléma, csak hát... na! Szeretem ha  valamiért fizetek, akkor az legyen olyan, amilyennek lennie  kell. Én se fizettem 130 forinttal kevesebbet, hanem annyit, amennyibe került. Van 2 nagy műanyag doboz is, az egyik kb. negyedéig van kész komposzttal, arra már nem rakok, mert tavasszal ki akarom tenni  belőle a kész komposztot a földre. 

Ezzel 4 komposztálóm van és nem tudom, hogy elég lesz-e. Ezen kívül van hátul a kertben is két óriási halom, amiből az egyiknek az alján már biztosan van kész komposzt, azt is át fogom rakni ősszel. Rá kell még jönnöm, hogy tudom praktikusan és jól kihasználni ezeket, mert így nem lesz elég, ha huszat veszek, akkor sem. Pedig a lekaszált füvet nem is szoktam összeszedni és beletenni, hanem csak otthagyom a talajon és szépen visszaérik és a füvet se hagyja olyan gyorsan nőni. Fura módon nyoma sincs soha a levégott fűnek a következő kaszáláskor, legfeljebb, ha nagyon nagy volt és megszáradt, akkor itt-ott csomókban megvan, de aztán eltűnik, visszakomposztálódik a talajba. 

kk_img_20210825_065737.jpg

Közben megérkeztek a burkolók is, már itt kopácsolnak kinn a lépcsőházban. Az idén még a burkolást akartam megcsináltatni, ezzel meg is lesz. Lerakják a hálót, kiöntik padloponnal, aztán majd szárad kicsit és a burkolót később teszik le. Hozattam csúszásgátló élvédőket is a lépcsőfokok éleihez, alumíniumból van, ez illik a burkolólapokhoz és tartósabb is, mint a műanyag.  

Alakul lassan a lépcsőház is, ha belegondolok, hogy milyen volt... úúúúúúh! Így nézett ki, de hát ez egy öreg ház:

kk_img_20200921_070151.jpg

Tavaly ősszel ki lett cserélve az oldala és lefestették a falat és a lábazatot is és ez lesz most burkolva. Ott szemben pedig azokat a palákat le fogom festeni, pirossal, ezüsttel, arannyal és/vagy sárgával, a deszkák pedig kékek lesznek, mint a fém részek. 

kk_img_20201018_150608.jpg

Itt már ki van öntve padloponnal és a lépcső is elő van készítve. Holnap vagy holnapután jönnek (ahogy szárad) és lecsiszolják és rárakják a járólapot. Tök jó lesz! Úgy örülök neki, megint egy lépés a felújításban is. 

kk_img_20210825_112542.jpg

 És lehet, hogy a régi pajtát is lebontja nekem valaki és akkor megvalósítom álmaim kinti konyháját téglából rakott tűzhellyel, kemencével,  állandó WOK hellyel, ahogy azt kell. Az hiszem Liziqi-től sokat fogok koppintani. És azt a kis thai szabadtéri főzőt is kéne még szerezni meg egy WOK lapátot (WOK spatulának is hívják)