Padlizsánok 2.
Végre terem az olasz rózsa padlizsán is és a képen a zöld szintén padlizsán.
Eddig ez az egy volt belőle, de már egyre több a virág rajta, fehér virágja van, nem lila, mint a többi padlizsánnak. Ez a louisianai zöld padlizsán.
Megsütöttem mindet és benn vannak a fagyasztóban, de remélem, hogy a zöldből lesz annyi, hogy külön is tudjak eltenni belőle, hogy az ízét érezzem.
Padlizsánkrémnek így szeretem a legjobban:
Megsütöm a sütőben héjastul (alufóliába szoktam csomagolni külön-külön őket). Mikor megsült kihűtöm, (onnan tudom, hogy megsült, hogy összelottyad) lehúzom a héját és villával összetöröm. Ha fagyasztom, akkor így teszem el, összetörve, ízesítés nélkül.
Az ízesítése: sózom, nagyon apróra vágott vörös vagy lilahagymát teszek bele, evőkanálnyi majonézt és jól összekeverem, hagyom összeérni az ízeket. Nagyon szeretem reggelire pirítósra.