ÚjDudvák

Ma reggel korán kimentem a kertbe, felszedtem a geotextilt és felcsodaásóvilláztam a maradék letakart részt. Ezzel az idei adag parlagfeltörés meg is van.

kk_img_20210821_164412.jpg

Aztán, hogy le tudjam tenni a geotextilt máshová, gondoltam lekaszálom onnan a füvet. Neki is álltam, annál is inkább, mert már alul, a kert végében térdig ért a disznóparéj. Szóval beröffentettem és nekiestem a kaszával és levágtam a zömét. Leterítettem a fekete geotextilt és azzal kész is. Már reggel marha elégedett voltam magammal, hogy ennyi mindent megcsináltam. 

Aztán elmentem cicakaját venni és persze bementem a kertészetbe is... ha már arrafelé jártam...hmmm... és persze, hogy nem jöttem ki üres kézzel, hát persze, hogy nem! :)))

Hazajött velem egy gyönyörűséges nagy tollbuga, egy piros levelű tűzgyöngyvirág, két fodros varjúháj (az egyik apunak, illetve nekem már van egy, de olyan szépek voltak, hogy nem hagytam ott), egy törpe spirál tuja, egy halványkékes lila bugás lángvirág, egy macskafarkú veronika (mert vettem magot, de nem kelt ki a nyavalyás) és egy szép, nagy kékszakáll. 

El is ültettem mindent a tuja és a fodros varjúháj kivételével. A tuját nem tudtam hová tegyem, de most írás közben be is ugrott hol legyen a helye. 

kk_img_20210821_164130.jpg

kk_img_20210821_164155.jpg

kk_img_20210821_164318.jpg

kk_img_20210821_164338.jpg

Van a kertnek egy vadregényes sarka is, amire eddig nem fordítottam túl sok figyelmet. Viszont észrevettem, hogy nő ott magától egy pár harangláb. A nagyot nem, de 4 kicsit áthoztam a tűzgyöngyvirág (tűzesőnek is hívják) és a japán szellőrózsa környékére. Végül is bizonyította, hogy kiválóan megél és virágzik az árnyékban is. Láttam tavaly tavasszal az erdőbe is kivadulni, ott is szépen virágzott a bokrok tövében. 

Sok növényre lesz még szükségem erre a helyre, mert a tuják alatt van és árnyékos. Szárazságban száraz, ha viszont esik, akkor nehezen szárad ki. 

Megint nagyot alakult a kert és még rengeteg növényem jön az idén, illetve még venni is akarok, legalább egy almafát és áfonyát is és amit majd még a szemem meglát. :))))