Új esővízcsatornám van!

Na, ez a szombat is más lett, mint amit terveztem, de így szép az élet!

Tegnap délután telefonált a bádogos, hogy mit csinálok ma, mert hogy ők jönnének. Végül is könnyedén tudtam rugalmas lenni, mert nem volt különösebb tervem mára, így aztán elrongyoltam pénzt kinyerni az automatából, hogy azért majd ki tudjam fizetni őket. 

Most is itt dolgoznak még, lesz szép, új csatornám és végre leszerelhető lesz a félbevágott vizesflakon a falról, aminek az volt a funkciója, hogy az alatta lévő vödörbe vezesse a vizet, mint egy tölcsér, hogy ne a ház falára folyjon. Most már jöhetnek a nagy nyári zivatarok és monszunszerű esők, meg a téli nagy hóolvadások, teljesen körbe lesz csatornázva a ház, beleértve az összes beugrót, kiugrót és bonyodalmas részt. 

És még az előkertem is megúszta a ténykedésüket.  

Pár cserepet is ki kell cserélni, azok közül is, amiket megmozgattak és kértem tőlük, ha látnak töröttet, mállottat, akkor azokat is cseréljék le. Gondolkodom én még ezen a tetőfedésen... 

Miközben ők csinálják a csatornát, én szépen előkaptam a kaszát és a múlt héten megmaradt fű nagy részét le is vágtam. Sőt, többet, mint terveztem, mert levágtam hátul a fák alatt is, ami azért fegyvertény, mert az idén már másodszor csináltam meg, míg tavaly egyszer sem... közben megszólalt a zene is, a szomszéd telken megint valami falunapot vagy akármit rendeztek, ezt évente szokták, éjszakáig üvölteni fog a zene... majd kibírom. Végül is buli van, vagy mi! És új csatornám is van, szóval nem bosszankodunk, hanem örülünk és hát jó szombatot beléd is, kedves szomszéd!  :)))))