Tökök is a földben vannak

-2 fok reggel... a fene essen bele már ebbe a nyomorult időjárásba. Ugyan nem fagytak el a palántáim, de már tényleg jó lenne, ha normális idő  lenne. 

A zeller van kinn és tegnap délben kiültettem a fehér karalábékat, hogy legyen minél hamarabb, hát ezt majdnem sikerült bebuknom ezzel a rohadt faggyal. Viszont úgy tűnik jól vannak, gondolom a föld már van annyira meleg, hogy visszasugárzott valamit és a bokrok is adnak némi védelmet azokon a részeken, ahol a veteményes van.  A fű viszont deres volt a bokrok innenső oldalán és a fekete geotextilek és fehérek voltak reggel a dértől. 

Tegnap kiültettem napközben a tököket. Elő volt már készítve nekik a fészek a trágyával, csak vizet kellett kivinni és beletenni a magokat. Meló közben kifejezetten üdítő kimenni és kertészkedni kicsit pihenésképpen. Elültettem a spárgatököt, az istengyalulta tököt és a kolbásztököt is. Illetve kiültettem a keserűuborkát is. (balzsamkörte)

Ennyi tökféléje szerintem senkinek sincs a kertjében, szóval a nyáron tökön, cukkinin és patisszonon fogok élni. Meg télen is, mert ma érkezik a fagyasztószekrényem! Azt hiszem panírozva is fogok eltenni, mert imádom a rántott zöldségeket. És szinte mindegyik szabdzsiba is teszek tökfélét mindig, jól sűrít. 

Délután, meló után pedig elővettem a csodaásómat és az első sziklakert körül, a sziklákon kívül felástam vele a talajt és kiszedtem belőle a gyomokat. 

Újra kiástam a szerencsétlen bőrleveleket is és eltettem végre a végleges helyükre (elég nehezen találtam meg nekik), de ez most jó hely, ha túlélik, akkor már ott is maradhatnak. 

Kiástam az ideiglenes helyéről az egyik Hostát is és előrehoztam a sziklakerthez és ma még 3 másikat is ide fogok hozni. Már csak a páfrány hiányzik, azt még majd szerzek valahonnan.