Új szerzemények

Ma Pesten voltam és beevett a fene (hát persze hogy) az Auchanba, mert szükségem volt onnan pár dologra. És ahogy az lenni szokott ilyenkor tavasszal, kertészeti áruda van az áruház előtt, mindenféle növényekkel. És én persze, hogy nem megyek el mellette és ha már bemegyek, akkor  nem is jövök ki üres kézzel. 

Így lettem gazdagabb egy újabb 10 darabos kövidudva gyűjteménnyel. Azok is ilyenből vannak, amiket nemrég posztoltam a sziklakertből, nagyon szépen elszaporodtak már. Ebben a csomagban is vannak olyanok, amik már vannak nekem, de alapvetően a fodros varjúháj miatt vettem meg és persze kellenek az első sziklakertbe is a növények. Azokat, amik most olyan szépen terjeszkednek a másik sziklakertben, nem szeretném bolygatni egyelőre.

Le volt egyébként árazva, mert a kis habszegfű ki van dögölve, bár ki tudja? Még lehet, hogy meg tudom majd menteni. Látok benne némi zöldet, még életre kelhet, szívós növények ezek. 

kk_img_20210424_154435.jpg 

A többinek is nagyon örülök és Böbike is, mint a főkertészem, aki mindenhová odateszi a kis mancsocskájának a lenyomatát. Különösen a kőmagcserjének örülök, ámbár nem tudom, hogy sikerül-e majd megőrizni, mert a savanyú talajt szereti. Szerintem ahová tettem ott elég savanyú, mert közel van a magnólia is, ami szintén azt szereti és jól is érzi magát és nem győzöm irtani a mohát is. 

A másik egy törpe írisz, ami már van nekem kétféle is, de ez világoskék, az enyémek meg sötétlilák. 

A harmadiknak nem tudom a nevét, az is valami pozsgás féle. A felirat, ami rajta volt, ha rákeresek a neten, nem ezt a növényt hozza, de előbb-utóbb majd belebotlok valahol. 

Egy párat már kiültettem, de aztán bejöttem, mert van, amikor adja magát, hogy egy növényt hová tegyek, de amikor nagyon agyalni kell, akkor abba szoktam hagyni, mert olyankor sose jó a helye. Majd holnapra kialakul bennem, hogy legyen. Át akarom hozni most már az első sziklakerthez a Hostákat is. Lehet, hogy nem fog elférni mind, de egy.kettőnek már tudom hol legyen a helye. A szegény bőrlevelet megint ki kell vennem... 

kk_img_20210424_154614.jpg