Bezavart az eső

Na, hát bezavart az eső a kertből. Ámbár elég is volt ennyi mára. 

Nem volt betervezve, de hoztam aputól epret és ha már, akkor előkészítettem a helyét, letakartam fekete geotextillel és abba raktam a palántákat. nem hinném, hogy az idén lesz rajtuk termés, de jövőre már biztosan. Nem is olyan egyszerű a geotextilbe ültetni. Sose csináltam még. bevagdostam kereszt alakban és úgy nyúkáltam bele és nyomkodtam le a palántákat, aztán belocsoltam, aztán láttam, hogy ki se látszanak a fekete anyag alól, ezért kör alakban kivagdostam körülöttük... nem tudom, lehet, hogy az lesz a vége, hogy felszedem és szalmát teszek köréjük, de azt meg a szél viszi...

Kaptam aputól egy rotációs kapát. Honda. Nagyon meg voltam lepődve, de nagyon örülök neki. Igaziból még most is alig jutok szóhoz. Lövésem sincs, hogy kell kezelni, de majd megmutatja, amikor áthozza. Kell bele vennem olajat, sőt, kétféle olajat... remélem a boltban megmondják, hogy milyen kell bele.

Ezen felül ki vagyok akadva a Böbére, ugrott egy nagy hasast a virágoskertemben és letört egy fehér liliomszárat. Az a virág olyan könnyen törik, mintha porcelánból lenne. Tavaly én törtem el egyet... Imád a kis majom a virágok között ugrálni, a törpeíriszekbe is csak úgy ugrik bele... áááá, rémmacska. 

Ültettem további virágokat is, körömvirágot, rózsaszín cosmost, őszirózsát, klárcsit, törökszegfűt szórtam és kívül a kerítésen a virágsávban is csak úgy szétszórtam egy csomó tátikát, díszdohány magot és haranglábat. Kíváncsi vagyok kel-e majd ki belőle valami. 

A haranglábon csodálkozom, hogy  nem kelt ki belőle itt az előkertben, mert sok virág volt rajta és nem szedtem le minden magot belőle, illetve szerintem szedés közben is szétszórtam, mégse látok egyet se kelni. A búzavirág bezzeg... egész mező kelt ki belőle a kertben hátul. Tényleg, azt fogok még kivinni előre a kerítésen kívülre.