Fatörzs a helyén!

-2 fok volt reggel... már nem is mondok semmit. 

 Ma délelőtt elmentem a tüzépbe szétnézni, ötleteket gyűjteni, hogy milyen járdalapok vannak, mert szükségem lesz rájuk az előkertbe is, illetve belül is el kéne kezdeni az udvarban lerakni. Nem akarok nagy burkolósdit csinálni, mert  ekkora kertben képtelenség lenne megfizetni. Arra gondoltam, hogy simán lerakok párat, csak lépőkőszerűen, kis ösvényeket alakítva. 

Végül nem vettem semmit. Láttam mik vannak, nem is tudom, nem vagyok elragadtatva, majd szétnézek még másutt is. Megnéztem a támfalköveket is, amiket szegélynek képzeltem el az egyik részre, de az se lesz jó, nagyon magasak és bumfordik és nagyon mű... nem akarok műkertet. 

Aztán hazajöttem és kiraktam amit aputól kaptam, a kőfatörzset (hehe, ez is mű), de ez nagyon jól néz ki. Tettem bele kövidudvát és a mai szerzeményemet, egy szép, virágzó törpemandulát. Most aztán agyalhatok, hogy milyen kővel legyen végigszegélyezve, ami illik hozzá. Láttam vöröses színű kőtéglát, szerintem az lesz a megoldás.

kk_img_20210417_144642.jpg

Megbontottam ma a komposztot is, nagyon jó (viszont tele van pajorral, azokat ki kell szedni belőle), de jó érett a komposzt. Aztán elkezdtem a csodaásómmal (villa) fellazítani a földben maradt régi szőlőoszlopok körül, mert hajnalkát akarok futtatni rájuk. Tavaly is csináltam ilyet, egy nagy bambuszoszlopra futtattam és gyönyörű volt. 

Egyébként szerintem még nem is tettem ki képet a csodaásómról, csak youtube hivatkozásokat, most csináltam róla képet és látszik az a kis darab föld is, amit fellazítottam vele az oszlopok körül (sőt ennél többet is még később). Jó sok gyomot kirázogattam belőle és a kezemmel morzsoltam szét a rögöket, szerintem a giliszták most sikoltoznak örömükben, hogy milyen jó lett a talaj. És persze Böbe is megjelent. :)

kk_img_20210417_144850.jpg

A macskák meg széttúrták a ládából a földet, amibe a büdöskét és a rézvirágot ültettem. Nagyon mérges vagyok rájuk, nem tudom melyik volt, de bakker, olyan kártékonyak,  mint a coloradóbogár. Majd meg kell nézem, hogy kaki van-e benne... és persze el kell tennem máshová. Dögök! 

Kétféle hajnalkát ültettem, valami keveréket és világoskéket. Egyik oszlop körül ilyen, a másik körül olyan. Még van egy harmadik oszlop is, ha holnap az idő engedi, körülötte is fellazítom a talajt, de oda már valami másfajta egynyári futót fogok tenni. 

Ültettem még 3 helyre pár szem csodatölcsért is, szórtam az előkertbe pár szem rózsaszínű kakukkmák magot, nem ültettem, csak úgy elszórtam. Meglátom kikel-e. Illetve a ládába újra elültettem a büdöskét és a rézvirágot palántának, aztán később még kimentem és tettem még bele tomatillot, törökszegfűt, pézsma búzavirágot és deres csenkeszt. A többit majd holnap.