Szabi

Ma végre szabin vagyok és jó időt is ígérnek, bár ahogy elnézem csak mára. Nem kell már mennem sehová, minden megvan az ünnepre is.

Azt terveztem, hogy elültetem a borsót az előkészített ágyásba, illetve megcsinálom a petrezselyem helyét és el is ültetem. Illetve még a maradék hagymákat is el akarom ültetni, a retket (a francia reggelit) és némi saláta magot. 

És a paradicsom palántákat is ültetem szét folyamatosan, nagyon sok van, nem is tudom hová tegyem, mert az ünnepekre megint fagyokat ígérnek. Remélem kinn a ház előtt nem lesz már bajuk. Hétfőre -4 fokot is mondanak, de annyit kompenzál a ház melege. Vagy behozom őket egy éjszakára a verandára. A fagyok miatt féltem a magnóliámat is, igazán abbahagyhatná már a hideg... annyira unom már, hogy az borzasztó. 

Tervezem még, hogy az egyik propagátorba elkezdem elültetni az évelő virágmagokat. Margarétát, színes margarétát, piros lent ésatöbbit, nem írom le, mert rengeteg van, ( magvas bejegyzésekben fel van sorolva, hogy miket vásároltam össze télen kínomban) illetve a büdöskéket is el akarom kezdeni ültetni és van itt pár csomag begónia is. Ez a bejegyzés lesz a mai to do listám.

Aztán meglátom még mire futja a nap és persze ott lesz a holnap is, a többit egyelőre nem tudom. Szombaton megyek Pestre, megkapom a vakcinát és fogalmam sincs, hogy leszek utána. Remélem jól, remélem haza tudok majd vezetni és nem vész kárba az a pár nap, még húsvét utáni napon is szabin leszek, remélem tudom majd csinálni a dolgaimat. 

Ja és reggel már korán megfőztem az egyik sonkát és főztem egy adag palóclevest. Ez jó egytálétel, hús, krumpli, zöldbab. Úgy szoktam, hogy a húst odateszem, mintha pörköltet csinálnék, (a sült hagyma, fokhagyma, pirospaprikáig uaaz) de a fűszerezése más. Babérlevelet, borsot és kaprot szoktam beletenni és amikor a hús már majdnem puha, akkor hozzáadom a zöldbabot és a feldarabolt krumplit. Nekem szokott lenni üvegbe, ecetesen elrakott zöldbabom és azt szoktam beletenni a leve nélkül. Aki sima zöldbabot tesz bele, akkor amikor a leves kész, kell bele pici ecet ízlés szerint.

Amikor minden megpuhult, pici rántást adok hozzá és tejszínt. Tejfölt is lehet, ki mivel szereti. Most kicsit megbolondítottam egy kis sonkalével is, adtam hozzá 3 kicsi  szedőkanállal, nagyon fincsi lett. Ma meg holnap nem lesz gondom a kajára.