Mai kertész

A mai nap se telt el eredménytelenül. 

Lett egy új ágyásom, felcsodaásóztam. Kb. 8 nm helyet nyertem és még fogok tovább is haladni, ha az idő engedi. Most nagyon jó a talaj állapota, nagyon könnyű volt vele dolgozni. Morzsalékos, csak kiráztam belőle a gyomokat  és szinte magától szétmorzsolódott a föld. 

Apu is átbattyogott és levágta a maradék borostyánt, majd még ki kell ásni a gyökerét. Levette a hálót onnan, (hegesztett síkháló volt feltéve, kb. 5mm-es) és levitte a kerítéshez. Végül azt tettük fel még rá a kerítéshálóra, illetve kitámasztotta a kissé megdőlt betonoszlopot is egy faoszloppal. Nem szép, de tartja és őszintén remélem, hogy a szarvas nem fog máshol bejönni, mert az azt jelentené, hogy máshol is tönkreteszi a kerítésemet. 

Elég sok idő telt el azzal, hogy apu mellett inaskodtam, le és fel mászkáltam a különböző szerszámokért. 

Átültettem még a hibiszkuszt, de szerintem annak valamiért annyi. Nem tudom mi baja lett, talán túl tápoldatoztam, nem tudom, de virágot akart hozni, aztán egyszercsak eldobta a már majdnem kinyílt bimbót, lehervadtak a levelei, de még élni látszik. Meglátjuk mi lesz. Nem szeretnek engem ezek a benn átteleltetős növények. 

A fukszia is elkezdett hajtani aztán szinte az összes új hajtása lehervadt róla, egy maradt, azt próbálom most menteni. Szegénykém nagyon nyomorultul néz ki.