Paprika ültetés

Tegnap elültettem a paprika magokat is, kápiát, fűszerpaprikát (utóbbiból csak 5-öt), TV paprikát és piros kaliforniait. Még van egy sárga kaliforniaim is, majd szedek belőle magot, de még nem vágtam meg. 

Tavaly nagyon szépen termett a paprikám, csak éppen olyat ültettem, amit nem szeretek, cseresznyepaprikát pl., illetve fűszerpaprikát...  Ott lógnak a konyhában felfűzve még most is, lehet, hogy a  hétvégén össze is darálom őrölt paprikának. 

Az idén viszont rendes, ehető paprikákat akarok. Nagyon szeretem sütve is, a jó vastag húsúakat, pici olajon megsütöm, só, kicsi cukor hozzá a végefelé és sötét balzsamecet... én magában is megeszem, de pl. egy szelet sült hús mellé is nagyon finom.

Szeretem a sütőben sült paprikát is. Ősszel, a vastag húsú, már pirosodni kezdő paprikákat egyben beteszem a sütőbe és megsütöm. Utána hideg vízbe dobom és lehúzom a külső háját, mert az olyan a sütés után, mint a műanyag. Ebben az állapotában nagyon jól fagyasztható is a paprika. 

Elkészíteni úgy szoktam, hogy keverek kicsi salátalevet (víz, cukor, só, ecet), összeforralom és pici olajat is beleforralok. (Olívát szoktam, de ki mit szeret) És beleáztatom a sült paprikákat, általában hagyom utána egy napig a hűtőben állni, hogy összeérjenek az ízek. Mennyei! 

Egyébként látom a boltokban és a neten is a paprikamag választékon, hogy mekkora divat most a chili termesztés, de nem szeretem a csípőset. A nagyon csípőset meg még annyira sem, ergo mit kezdenék  vele? Szóval engem a chili hidegen hagy...  csodák-csodája, mert függetlenül attól, hogy nem szeretek valamit, képes vagyok nagy elánnal ültetni, de a chili valamiért nem vonz.

A paradicsomok is szépen kikeltek az ablakban, kivéve az óriást, még várok vele kicsit, remélem jó a mag. Ha nem, akkor így jártam. tegnap megjöttek a legutóbb rendelt magok is, így ma elültetem a kozula paradicsomot is, ami paprika alakú lesz.