Ez is megvolt

Most már elmondható, hogy túl vagyunk a nagy fagyokon, ma reggel már csak -2 fok van kinn. Most már nagyon várom a tavaszt, tényleg nagyon. Ezt az idei telet valamiképp nagyon hosszúnak éreztem, nem is annyira a hideg miatt, hanem a sötétség miatt. Amíg Pesten éltem, nem zavart a sötét, mert a város ki van világítva és nagyon későn nem igazán mászkáltam sehová. Későn itt se mászkálnék, de itt már délután se nagyon megyek el, ha sötét van. pedig vélhetően itt nagyobb a biztonság, mint Pesten, mégis jobban be vagyok szorulva. 

Jó lenne már kényelmesen kilépni az ajtón, világosban és melegben. Nagyon unom már az öltözködést, kabát, sapka, meleg cipő, még ha csak a pincébe akarok is lemenni. Na jó, a pincéig nem veszek sapkát... Akarom már a nyitott ablakokat, a friss levegőt, a meleg napsütést, a jó, meleg földet a kezemben, hogy ültethessek. 

Rendbe kéne szedni a kis fóliaházamat, amit tavaly építettem. Inkább csak fóliadoboz ez, de a palántáknak tökéletesen megteszi. Kicsit elengedte magát tavaly, kell bele pár csavar és a fóliát is  vissza kell rögzíteni, de vettem már csavarokat hozzá és nagy tűzőgépet is, azzal pillanatok alatt visszarögzítem a fóliát is. 

Arra gondoltam, hogy elkezdem megírni a jelölőpálcákat is, mert rengeteg palántát tervezek ültetni, nemcsak zöldségeket, hanem évelő virágokat is. Nem is tudom lesz-e elég pálcám... épp azon gondolkodtam, hogy tudnék magamnak csinálni, hogy ne kelljen műanyag vackokat venni. Egyéb fajta pálcáim már vannak, amiket csak leszúrok a földbe, de azok nem feliratozhatók. Mást kell kitalálnom. 

Elza tegnapelőtt megszívatta magát, kiment a verandáról napközben és estére se jött vissza, így kinn éjszakázott. Mondjuk ez neki nem új, hiszen kinti cica, csak azért tudtam őt beemelni a nagy hideg előtt, mert fájt a lába. (a lába már tök jól van, szerintem csak meghúzta) Viszont nagyon is rájött, hogy belecsöppent a mézesbödönbe, mert tegnap reggel mikor a Böbét engedtem ki, Elza már itt tolongott az ajtónál és azóta nem ment ki.  :)))  Még a plédikéjét is csak addig hagyja el, amíg eszik és a dolgát végzi. 

Viszont mindenki túlvészelte a fagyokat, Herkuló is megvan, nem tudom, hogy hol húzta meg magát, de egész jól elvolt, biztos valahová állatok közé bebújt melegbe.