Szép, havas reggel

Nagyon szép havas reggelre virradtunk ma, esett kb. 3 centi hó. Sajnos csak addig szép, amíg leesik, utána latyak lesz belőle és már most olvad. 0 fok van. Bár a következő napokra megint -10 fokot ígérnek, ezért jobb lenne, ha nem olvadna el, mert így védené a növényeket. Nagyon nagy havazást ígért az előrejelzés, ha még esne hozzá, annak örülnék a legjobban. 

A várható hideg miatt megint vissza fogom állítani a fűtővíz hőmérsékletét 70 fokra. Egyébként elég a 65 fok, melegebb napokon a 60 fokos víz is felfűt. Tegnap délután pl. sütött a nap és 22 fokon volt a termosztát, de a szobában 22.5 fok volt. Itt - ha süt a nap - alig kell fűteni. El is gondolkodtam egy napelemes rendszeren, ami biztosítaná a külső világításomat, illetve még utána kell néznem, hogy mit is tudnék még megoldani vele. 

Valamelyik este 2 poloskát csaptam agyon a lakásban, épp a nagy mínuszok után. Én nem tudom, de ezeket nem pusztítja el semmi? Honnan tudtak ugyan abban a hidegben annyira feltámadni, hogy bejöjjenek? Észrevettem,  hogy egyik ablakon nem zár rendesen a védőháló, szerintem ott jöhettek be. Vagy az előszobaablakon, amikor a cicákat etetem. 

Nagyon várom már a tavaszt... mondhatni rettenetesen várom. Sok új virágom lesz, nagyon kíváncsi vagyok rájuk és azt is várom, hogy ültethessek végre, hogy minden nap nézhessem, várhassam, hogy kikeltek-e már a növények, nézhessem, ahogy növekednek. Imádom a kertet, ez igazi szenvedély.