Tökölés

Elkezdtem megsütni a saját termésű sütőtököket és azt kell mondjam, hogy finom lett. Jót tett nekik, hogy sokáig kinn hagytam őket és gondolom az utóérés is. Lenn vannak a pince előterében egy nagy papírdobozban. 

A legutóbbiból ettem is, és egy részéből sütőtökkrémet csináltam, nagyon hasonlóan a répakrémhez. 

Azzal a különbséggel, hogy ebben nincs fokhagyma. A jól átsült tököt elpépesítettem villával, reszeltem bele kis szerecsendiót, pici római köményt (őröltet) tettem bele, pici őrölt vegyes borsot és sót. Nyomtam bele egy kis majonézt, ennyi. Pirítóssal reggelire nagyon finom. 

Ma is tervezek egyet megsütni, lehet, hogy ma egy részére szórok kicsi fahéjat és csurgatok rá mézet, de nem az egészre, mert magában is szeretem. Én mindig túlsütöm kicsit a tököt, mert szeretem a picit túlsült, már-már égett széleit. 

Egyébként azon gondolkodtam, hogy jövőre nem ültetek, mert nagyon nagy helyet foglal és túlságosan fut mindenfelé, de azért tettel el belőle magot... hát persze, hogy tettem. :))))))