Előkert

Lerajzoltam az előkertet is végre, amiatt, hogy tudjam, mit hová ültettem. Tavaly is lerajzoltam, de azóta sokat változott, illetve tavaly elsősorban az őszi hagymások miatt kellett a rajz. Előtte tele volt gyommal és ibolyával, amit szabályszerűen irtanom kellett, de sikeres voltam, egyre kevesebb helyen jött elő. Tavasszal ugyan sokat bajlódtam a kis magoncokkal, de türelmesen kiszedtem őket. Őszre a szürke madársóskával lett tele az előkert (és a hócipőm), de abból is sokat kiszedtem és nem nagyon engedtem magot hozni, de jövőre még lesz vele pár köröm, az biztos. 

Eddig (még nem néztem ki a kerti valóságba, hogy kimaradt-e valami), 71 féle növény van elültetve benne és mind olyanok, hogy folyamatos virágzás legyen a kertben már márciustól, egészen decemberig. Mármint egyik a másikat követi. El se akartam hinni, amikor összeszedtem, hogy mennyi minden van benne, hogy ezen  a pici helyen mennyi minden elfér és még férni fog, mert a rajz jól mutatja a lyukakat... ahová majd egynyáriakat tervezek tenni. 

Nem is írtam bele a rajzba a neveket, hanem csak sorszámokat és a sorszámokhoz a neveket, különben olyan kusza lenne a rajz, hogy nem tudnék eligazodni rajta.

Ezen most nagyon neki vagyok buzdulva, mert ha azon a picurka helyen ennyiféle növény elfér, akkor mennyi fér el az egészben! Azt hittem, hogy sokat rendelek, de hát ezzel a huszonpár félével a fasorba se vagyok. :))))  Szóval lehet nyomni a kertészkedést és a fajtaválaszték bővítését. Mire nyugdíjba kerülök, egész kertészet lesz itt, majd csak meg kell nyitni.