Himalájai kék mák

Gyűjtögetem a jövőre rendelendő magvakat és még mindig nagyon szeretnék a kertembe himalájai kék mákot, de nem is tudom belekezdjek-e.  Tavaly nem sikerült. Az ablakpárkányon próbáltam a magot csíráztatni, de meg se mozdult. 

2 csomaggal rendeltem, egy csomagban 6 db mag volt és egyszerre csak 3 db-ot ültettem el, de nem lett sikerélményem vele, pedig ha vala vágytam virágra a kertembe, akkor ez az. 

Azt olvastam róla, hogy magashegyi, nedves rétek növénye, tehát hűvös, párás helyet kedvel és kizárólag világos helyen, 15 fokon hajlandó csírázni. Nálam az ablakban vagy hűvösebb volt, vagy melegebb... 

Nem igazán szeretnék lemondani erről a növényről, bár kétségtelenül könnyebb meghonosítani tőlünk északra, de van akinél nálunk is megél ez a csodálatos virág, szóval most rábeszéltem magam és újra rendelni fogok a magjából. 

A kép sajnos nem saját virágról készült, viszont én fotóztam, Izlandon, Petra kertjében, ami nemcsak nagyon szép növényeknek ad helyet, hanem óriási ásványgyűjtemény is egyben, és persze ki ne hagyjam  az elképesztően sok kertitörpét és tündérházikót. csodaszép kert, ha valaki arra jár ki ne hagyja a programjából. 

 

kk_dscf0847_k.JPG