Újulás

Még a végén kiszépül itt a környék. Sajnos elmondható, hogy eddig nem ez volt a falu legszebb utcája. Az aszfalt út, ami már sokmindennek nevezhető, de nem igazi aszfaltútnak, inkább kátyú-út, (bár a legnagyobbakat tavasszal kijavították) éppen itt ér véget, a vízelvezető árkot benőtte a fű és itt-ott már a fa is. 

Tegnap viszont megjelentek itt egy csomó munkagéppel és kiásták az árkot. Remélem le is fogják rendesen betonozni, vagy kirakni valamivel, sőt azt mondták, hogy az utat is megcsinálják. 

Ennek nagyon örülök, mert szép, rendezett képe lesz az utcának. Párszor próbáltam lekaszálni a füvet az út túlsó szélén is, mert borzasztóan nézett ki, de nem győztem erővel, akkora volt a dzsumbuj. 

Tavaly a völgy felé vezető utat megcsinálták egész a közeli népszerű kirándulóhelyig, igaz csak kővel, de a régi, sáros, gödrös úthoz képest nagyon szuper lett, már csak egy híd kéne a patakra. 

Még a közvilágítást szeretném ide is kiterjeszteni, mert épp az előző ház előtt van az utolsó utcai lámpa, de úgyis készülök beszélni a jegyzővel, majd megkérdezem tőle, hogy mit lehetne tenni ezügyben. 

 

Ui: Az utat már végig is húzták aszfalttal, nem tudom meddig fog ez tartani, ráhúztak 10 centi aszfaltot a meglévő, rossz útra... magyar módi. Na mindegy, most új, szép és sima és ennek is örülünk.